Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyhan pandemiyle mücadelede öncü!

Seyhan pandemiyle mücadelede öncü!

SEYHAN BELEDİYESİ COVİD-19’UN KARŞISINDA HALKIN YANINDA

SEYHAN BELEDIYESI COVID-19’UN KARSISINDA HALKIN YANINDA

Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, Covid-19 pandemisinin geride kalan bir yillik döneminde tüm olanaklarini, virüsle mücadele çalismalari için seferber etti. Seyhan’in 96 mahallesinde günlük 1 milyon metrekare ortam dezenfeksiyonu çalismalarina araliksiz sürdüren Seyhan Belediyesi, sicak yemek, çorba, gida kolisi, hijyen paketi, maske, çocuklara oyuncak ve kiyafet, Halk Kart, kirtasiye gibi sosyal yardimlarla vatandaslara, esnafa, özel tiyatrolara, amatör spor kulüplerine destek olurken, Covid-19 hastalari için Pozitif Taksi, 65 yas üstündeki vatandaslarin Covid-19 asilari için saglik kuruluslarina naklini ücretsiz saglayan Asi Taksi uygulamasini da araliksiz sürdürüyor.

HIÇ KIMSE YATAGA AÇ GIRMESIN DIYE…

Seyhan Belediyesi Covid-19 pandemisiyle mücadelede örnek çalismalara imza atti. Pandeminin yayilmasini önlemeye ve Seyhan’da yasayan halkin ekonomik ve sosyal sorunlarinin iyilestirilmesine yönelik sürdürülen çalismalar kapsaminda, pandemi döneminde 65 yas üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaslara 200.230 adet sicak yemek, 23.125 adet çorba ikram edilerek, hiçbir vatandasin yataga aç girmemesi için öncülük yapildi.

YASLI, ENGELLI, KIMSESIZ, YARDIMA IHTIYACI OLAN VATANDASLARLA ESNAFA GIDA KOLISI

Pandemi döneminde yardima ihtiyaci olan 2.812 aileye Halk Kart’la maddi yardim saglanirken, yaslilara, engellilere, kimsesizlere ve yardima muhtaç vatandaslara 19 bin adet gida kolisi destegi verildi. Ayrica, ihtiyaç sahibi 450’si berber ve kuaför, 250’si kafe, 120’si lokanta, 200’ü müzisyen olmak üzere 1.100 esnafa da gida kolisi yardimi yapildi.  

Resim önizlemesi

HIJYEN PAKETI DESTEGI

Ihtiyaç sahibi vatandaslara 1.958 adet, dezavantajli bölgelerde yasayan ve çogunlugu siddete maruz kalmis olan kadinlara da 1000 adet hijyen paketi destegi verildi.  

Resim önizlemesi

IHTIYAÇ SAHIBI VATANDASLARA MASKE VE ELDIVEN

Seyhan Belediyesi, Türkiye’de ilk Covid-19 vakasinin görülmesinin ardindan Baskan Akay’in talimatiyla Türkiye’de ilk bez maske üretimini gerçeklestiren belediyelerden biri oldu. Dikimevinde üretilen 900 bin bez maske ile 630 bin cerrahi maske olmak üzere toplam 1 milyon 530 bin yetiskin maskesi, 15 bin çocuk maskesi ile 130 bin cerrahi eldiven ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirildi.

Resim önizlemesi

ÇOCUKLAR IÇIN KIYAFET VE OYUNCAK

Pandemi döneminde yardima ihtiyaci olan ailelerin çocuklari da unutulmadi. Dikimevi’nde üretilen 2.000 mont, 2.500 esofman takimi ile 10 bin adet oyuncak ve kiyafet çocuklara dagitildi. Pandemiyle mücadele önlemleri kapsaminda faaliyetleri geçici olarak durdurulan belediye kreslerinde üretilen 1.700’den fazla oyuncak ile 200’den fazla atki ve bere, Aladag yurt yanginindan etkilenen ailelerin yasadigi köylerdeki çocuklara, Seyhan’da yoksul ailelerin çocuklarina dagitilarak, çocuklarin yüzleri güldürüldü. 36 mahallede 4.200 çocuga kirtasiye malzemesi destegi verilirken, uzaktan egitim olanagindan yoksun ögrenciler için Yesilyuva, Yesilyurt ve Fatih Bilgievleri hizmete açildi. 

Resim önizlemesi

AYNI VE NAKDI YARDIM

Pandemide 230 vatandasa evde saglik ve bakim hizmeti veren Seyhan Belediyesi, Halk Kart uygulamasinin disinda da ihtiyaç sahibi 119 vatandasa nakdi yardim yapti, 2.380 adet “Hosgeldin Bebek” paketini yeni dogan bebeklerin ailelerine ulastirdi.

Resim önizlemesi

ENGELLILERIN YASAMINI KOLAYLASTIRILAN HIZMETLER

Ihtiyaç sahibi engelli vatandaslara 174’ü manüel, 50’si akülü olmak üzere 224 tekerlekli sandalye, görme engelli 30 vatandasa görme engelli bastonu, yürüme güçlügü çeken vatandaslara 15 adet yürüteç, özel bakima ihtiyaci olan vatandaslara da 23 adet hasta karyolasi, 5 adet sisme hasta yatagi, 5 adet klozetli tekerlekli sandalye ve 750 adet hasta alt bezi yardiminda bulunuldu. Engellilere 7 noktada akülü sandalye sarj istasyonu hizmeti de verilen Seyhan’da engelli bireylere 450 hukuki, 250 psikolojik danismanlik hizmeti de ücretsiz olarak sunuldu.

Resim önizlemesi

PANDEMIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÖRNEK UYGULAMALAR

Covid-19 testi pozitif çikan 1.400 vatandasin saglik kuruluslarina naklini saglayan “Pozitif Taksi” ve  65 yas üstündeki vatandaslarin Covid-19 asilarini yaptirmak üzere saglik kuruluslarina naklini saglayan “Asi Taksi” hizmetiyle pandemiyle mücadele ve pandeminin yayilmasini önleme konularinda öncülük yapildi.

Resim önizlemesi

HIJYENIK SEYHAN

80 kisilik dezenfeksiyon ekibiyle Seyhan’in 96 mahallesinde, 8.152 sokagin günlük 1 milyon metrekare alanda ortam dezenfeksiyonu gerçeklestirilirken, 119 aile sagligi merkezinin, 327 eczanenin, 3.147 bina, kurum ve isyeri ile 221 ibadethanenin dezenfeksiyonu düzenli olarak sürdürülüyor. Vatandaslarin özel araçlari, taksiler, dernek, vakif ve diger STK’lar ile apartmanlarin ortak kullanim alanlari ile Covid-19 testi pozitif çikan vatandaslarin evlerinin de dezenfeksiyon islemi sürüyor.

Resim önizlemesi

95 AMATÖR SPOR KULÜBÜNE MADDI YARDIM

Pandemi döneminde sokagi çikma kisitlamasi getirilen 65 yas üstündeki ve Covid-19’a yakalanip tedavi süreci evde devam eden vatandaslarin temel ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik alis-veris hizmeti de verilirken, kisitlama dönemlerinde “Balkonda spor”, “evde spor’ etkinlikleri ile spor halkin ayagina götürüldü. 33’ü futbol kulübü, 62’si salon sporlari olmak üzere toplam 95 amatör spor kulübüne nakdi, 10 okula da ayni yardim yapildi.

Resim önizlemesi

KÜLTÜR-SANAT ETKINLIKLERI KAPALI ALANLARDAN ÇIKARILIP HALKA GÖTÜRÜLDÜ

Toplumsal yasamin vazgeçilmez unsurlarindan olan kültür-sanat etkinlikleri de kisitlama dönemlerinde kapali alanlardan çikarilip, hem evlere tasindi hem de düzenlenen çevrimiçi etkinliklerle halka ulastirildi. “Evde Kal” sosyal medya etkinlikleri kapsaminda, sosyal medya hesaplarindan yayinlanan yetiskin ve çocuk oyunlari; Sanem Kasapoglu egitmenliginde hazirlanan 8 adet müzik videosu, Psk. Hatice Ertugrul danismanliginda hazirlanan 8 adet psikolojik destek videosu, Adana’ ya dair yasanmis öykülerin seslendirildigi videolar belediyenin sosyal medya hesaplarindan yayinlandi. Gezici sanat etkinlikleri çerçevesinde 10 farkli mahallede “Pikap Sahne Sokaginizda” çalismasi, “Sanat Sokaginizda” etkinlikleriyle, pandemi kurallari dogrultusunda sinema ve tiyatro gösterimleri yapildi.  Sehir Tiyatrosu’nun “Mistik ile Fistik”, “Mahallede Senlik Var” oyunlari sekiz mahallede 5’er günlük programlar seklinde sahnelendi.

ÖZEL TIYATROLARA DESTEK

Perdelerini kapatmak zorunda kalan ve sikintili günler geçiren yerel özel tiyatrolara destek amaciyla iki kez 4 farkli çocuk oyununun özel tiyatrolar tarafindan sahnelenmesi saglandi.  “Belediyeniz yaninizda”,  “Sanat Eve Sigar”, etkinlikleriyle çevrimiçi siir dinletisi ve çocuk tiyatro oyunlari gösterimleri ile  “Müzik Hiç Susmasin” etkinligi kapsaminda çevrimiçi konser dizisi gerçeklestirildi. Ayrica belediyenin sosyal medya hesaplarindan ‘Kedi ve köpek bakim önerileri’, hikaye ve masal anlatimlari, kukla ile oyuncak yapimi ve saglik programlari ile kres ögretmenlerinin okul öncesi çagindaki çocuklara yönelik olarak hazirladigi 139 egitici-ögretici video yayinlandi. 

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli