Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyhanlı kadınların ürettiği ürünler görücüye çıktı...

Seyhanlı kadınların ürettiği ürünler görücüye çıktı...

SEYHAN’DAN İKİ KOOPERATİF KATILDI

Seyhan Belediyesi’nin destekledigi S.S. Seyhan Üreten Kadinlar Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi ile S.S Seyhan Tarimsal Kalkinma Kooperatifi bünyesinde üretilen ürünler Ticaret Bakanligi’nin destegiyle Adana Valiligi’nin koordinasyonunda 'Birlikte üretim, birlikte büyüme' temasiyla açilan Bölgesel Kooperatifler Fuari’nda görücüye çikti.

 

SEYHAN’DAN IKI KOOPERATIF KATILDI

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki düzenlenen törenle açilisi gerçeklestirilen ve 16-17-18 Haziran tarihlerinde açik kalacak fuarda 13 ilden kooperatiflerin ürettigi ürünler sergilendi. Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi ile SEYMER’lerde üretilen seramik, tekstil, resim gibi el sanatlari ile sabun, kolonya, kompost gübre ve tibbi aromatik ürünler S.S. Seyhan Üreten Kadinlar Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nin standinda ziyaretçilerin begenisine sunuldu. S.S Seyhan Tarimsal Kalkinma Kooperatifi’nin standinda da kadin ortaklarinin ürettigi birbirinden lezzetli gida ürünlerinin tanitimini gerçeklestirildi.

 

ÖNCELIK KIRSAL KALKINMA VE KADINLARIN ÜRETIM SÜRECINE KATILIMI

Stantlarda üretici kadinlari yalniz birakmayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, kirsal kalkinmanin ve kadinlarin üretim sürecine katilmasinin önemine dikkati çekti.  “Yasamin her alaninda üreten bir belediye” anlayisiyla kadinlarin da üretim sürecine katilmalarini tesvik ettiklerini, kadinlarin gücünü ve emegini yüceltip, görünür hale getirmeye çalistiklarini dile getiren Akay, sunlari kaydetti:

ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

“Kadin Dayanisma Merkezimizde uygulanan projelerden bugüne kadar 5 bine yakin kadin yaralandi. Kadinlar tekstil, seramik ve resim kursu, sabun ve kolonya yapimi gibi mesleki alanlarda da becerilerini gelistirip birbirinden güzel el emegi ürünler üretmeye basladilar. SEYMER’lerimizde de kurslarda kadinlar hem egitim aliyor, hem üretiyorlar. Kadin Dayanisma Merkezi’mizde ve SEYMER’lerimizde üretilen ürünler S.S. Seyhan Üreten Kadinlar Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi araciligiyla halkimizin begenisine sunulacak. Salmanbeyli mahallemizde kurulan S.S.Seyhan Kirsal Kalkinma Kooperatifi bünyesindeki kadinlar ise, yöresel ürün agirlikli olmak üzere salgam, peynir, tursu, reçel ve tandir ekmegi üretiyor. Hijyenik kosullarda üretilen bu ürünleri çok kisa bir süre içinde halkimizla bulusturacagiz. Halkimiz yakinda açacagimiz Halk Market’te ve satis noktalarinda, Seyhanli kadinlarin ürettigi saglikli, ucuz ve güvenli gidalara erisebilecek. Seyhan’da kadinlar üretecek, ürettigini satip kazanacak ve kazandikça kadinlar daha da güçlenecek” dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli