Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sıfır kilometre aldığı lüks cip hasarlı çıktı, arkasına astığı yazıyla Türkiye'yi dolaşıyor

Sıfır kilometre aldığı lüks cip hasarlı çıktı, arkasına astığı yazıyla Türkiye

Adanalı iş adamı Süleyman Özhan Gedik, 2015 yılında 90 bin eoroya sıfır kilometre 01 DNS 44 plakalı BMW X4 marka lüks cip satın aldı. 2018 yılında cipini satmak için alıcı olan bir şahısla anlaşan Gedik, aracı ekspere götürdü.

Adanali is adami Süleyman Özhan Gedik, 2015 yilinda 90 bin eoroya sifir kilometre 01 DNS 44 plakali BMW X4 marka lüks cip satin aldi. 2018 yilinda cipini satmak için alici olan bir sahisla anlasan Gedik, araci ekspere götürdü.

Sifir kilometre lüks cip hasarli çikti, arkasina astigi yaziyla Türkiye

Iddiaya göre, eksperde yapilan incelemede aracin sag ön çamurlugunun boyali oldugu belirlendi. Gedik, durumu firmaya iletti. Firma ise bilirkisi gönderdi ancak daha sonra Gedik'e olumlu bir dönüs yapmadi. Bunun üzerine Gedik, mahkemeye basvurdu ve ilk mahkeme zaman asimi gerekçesiyle davayi reddetti. Bunun ardindan Gedik, istinafa basvurdu ve istinaf mahkemesi karari bozdu.

 

ARACIN ARKASINA YAZI YAZIP TÜRKIYE'YI DOLASMAYA BASLADI

Bozulan karar üzerine bilirkisi raporuyla Gedik, tekrar Istanbul'da mahkemeye basvurdu. 3 yildir mahkeme süreci devam eden is adami, bu sirada da cipinin arka camina 'Sifir kilometre aldigim bu araç hasarli çikti' yazisini yazdi ve tüm Türkiye'yi dolasmaya basladi. Basindan geçen olayi gazetecilere anlatan Süleyman Özhan Gedik, magduriyetinin giderilmesini istedigini belirtti. Gedik, '2015 yilinda aldigim araci 2018 yilinda satarken hasarli oldugunu fark ettim. Araci satin aldigim yetkili bayiye basvurdugumda hasarli oldugunu kabul ettiler ama hasarin kendilerinden olmadigini söylediler. Mahkeme sürecimiz devam etti ve yaklasik 3-5 ay sonunda hakim zaman asimi dolayisiyla dosyamizi reddetti. Ben onun üzerine istinafa basvurdum ve 28 ay boyunca bu araci ben kapali garajda tuttum. Istinaf mahkemesinde davamiz kabul edildi ve tekrar mahkemeye çiktigimizda yine davamiz zaman asimindan dolayi reddedildi. Tekrar istinafa basvuru yaptik ve su an süreç devam ediyor' diye konustu.

Sifir kilometre lüks cip hasarli çikti, arkasina astigi yaziyla Türkiye

 

'BIRÇOK MAGDURUN OLDUGUNU ÖGRENDIM'

Yazdigi yaziyi görenlerin cep telefonuna sarildigini söyleyen Gedik, 'Bu yaziyi yazmamin sebebi tüm Türkiye'yi dolasip satin aldigim aracin her ne kadar dünya markasi olsa da insanlarin basina böyle seylerin gelebilecegini bilgilendirmek. Eger sesimizi duyurabilirsek ve birkaç kisiyi bilinçlendirirsek ne mutlu bize. Çok güzel tepkiler aldik. Bunu yazdiktan sonra benim gibi birçok magdurun oldugunu ancak kimsenin mahkeme sürecine yanasmadigini ögrendim' dedi.

Sifir kilometre lüks cip hasarli çikti, arkasina astigi yaziyla Türkiye

'KIMSE SIFIR ARAÇ ALDIM DIYE GÜVENMESIN'

Aracinin hurdaya çikana kadar bu yaziyla dolasacagini kaydeden Süleyman Özhan Gedik, 'Hukuk benim hakli olduguma kanaat getirirse benim hakkimi verecektir. Her halükarda hatalarini kabul edip baskalarina yapmasinlar yeter. Kimse sifir araç aldim diye güvenmesin, her halükarda ekspere gidip muayenesini yaptirsinlar. Bu adamlar biliyor ki hukukta ve kanunda bir açiklik var, onu çok iyi degerlendiriyorlar' seklinde konustu.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli