Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Soner Çetin, işsizlerin umudu!

Soner Çetin, işsizlerin umudu!

BAŞKAN ÇETİN, VATANDAŞLARI İŞ GÖRÜŞMESİNE UĞURLADI

BASKAN ÇETIN, VATANDASLARI IS GÖRÜSMESINE UGURLADI

Dogu Akdeniz Belediyeler Birligi (DABB) ve Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Türkiye’nin en büyük sorunu olan issizlige çözüm için belediye bünyesinde olusturdugu Istihdam Birimi ile issizlere umut olmaya devam ediyor. Baskan Çetin, bugün Çukurova Belediyesi Istihdam Birimine basvuran vatandaslari Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalara is görüsmesi yapmak üzere bizzat ugurladi. Baskan Çetin, “7 yili askin süre içerisinde 36 bin 500 kisinin is bulmasina vesile olmamiz bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bugün de 50 kardesimizi birden bir Çelik Hasir fabrikasina yönlendiriyoruz.  Tüm kardeslerimizin yolu açik olsun” dedi.

“ISTIHDAM BIRIMIYLE TÜM TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLDUK”

Göreve geldigi yil kurdugu Istihdam Birimi ile issizlere umut olan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, bugün Istihdam Birimine basvuruda bulunan 50 vatandasi bir Çelik Hasir fabrikasina is görüsmesine ugurladi.  Istihdam Biriminin tüm Türkiye’deki belediyelere örnek olduguna dikkat çeken Baskan Çetin,”Istihdam Birimimiz 7 yillik süre içerisinde çok önemli çalismalara imza atti. Aslinda bu konuda Türkiye’ye örnek oldugumuzu düsünüyorum. Bazi belediyelerin simdi istihdam birimi olusturdugunu görünce mutlu oluyorum. Biz bundan 7 yili askin süre önce göreve gelince ilk 6 ay içerisinde tam 40 bin kisinin cv’sini getirip is basvurusunda bulunduguna sahit olduk. Ve belediyemizde toplam çalisan kisi sayisi 2 binin altinda. Yani bu taleplere yanit vermek mümkün degil. Kadromuz dolu, alabilecegimiz eleman sayisi sinirli diyebilirdim ama duyarsiz kalamadim. Hemen istihdam birimini olusturdum. Bu projemizi hayata geçirdik. Baskan Yardimcimizi birimin basina koyduk. Çok degerli arkadaslarimiz orada görev yapiyor, ari gibi çalisiyorlar” diye konustu.

 

ISTIHDAM BIRIMI 36 BIN 500 KISIYI ISE YERLESTIRDI

Baskan Çetin, konusmasinda Istihdam Birimi araciligiyla ise yerlesen güncel vatandas sayisini da açikladi. 36 bin 500 kisinin ise yerlesmesinde araci olmaktan büyük bir mutluluk duydugunu ifade eden Çetin, “Bütün organize sanayi bölgesindeki fabrikalar, diger üretim tesisleri, ilçemizde bulunan yeni ruhsat verdigimiz is yerleri, egitim, saglik kurumlari ve is adamlarimizla toplantilar yaptik. ‘Bize sormadan eleman almayin, bizim elimizde vasifsiz isçiden tutun, 2 üniversite bitirmis yüksek lisans, doktora yapmis genis bir portföyümüz var. Istediginiz eleman hangi meslek türünden olursa olsun biz size mutlaka yardimci oluruz’ dedik.

Onlarin da isini kolaylastiriyoruz. Emin olun istihdam birimimiz is ve isçi bulma kurumu gibi çalisiyor. Iskur ile de devamli irtibat halindeyiz. Bugün de 50 civarinda kardesimizi birden bir Çelik Hasir fabrikasina yönlendirecegiz. Bugün ulasilan son sayi 36 bin 500 kisi. Bu sayiyi yabana atmamak lazim. Yani 7 yil içerisinde 36 bin 500 kisinin is bulmasina vesile olmamiz bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Biz ise yerlestirdigimiz kardeslerimizin takibini de yapiyoruz. Isinden memnun mu ayrildi mi sürecini de takip ediyor, denetlemesini yapiyoruz. Bize bu süreçte yardimci olan tüm is adamlarimiza, tüm üretim tesislerine, esnaflarimiza buradan bir kez daha çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Ise yönlendirilen vatandaslar, cv’lerine uygun yerlere yönlendirildigini ifade ederek Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e ve istihdam birimine tesekkür ettiler.



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli