Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Spor okulları çocukları eğitiyor, geleceğe taşıyor

Spor okulları çocukları eğitiyor, geleceğe taşıyor

“ÇOCUKLARIMIZI HEM EĞİTİYOR, HEM DE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYORUZ”

ÇOCUKLARIMIZI HEM EGITIYOR, HEM DE KÖTÜ ALISKANLIKLARDAN KORUYORUZ”

Gençleri kötü aliskanliklardan uzaklastirmak ve sporu sevdirmeyi amaçlayan Seyhan Belediyesi spor Okullarinda egitim tüm hiziyla devam ediyor. Hafta içi her gün ilçenin çesitli noktalarinda bulunan spor okullarinda egitmenler, 7-15 grubundaki çocuklara degisik branslarda temel egitim veriyor. Sporun her bransinda kurslar düzenlemeyi hedefleyen Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Emre Gönlüsen Spor Kompleksi’nde gerçeklesen egitim çalismalarini denetledi. Ziyarette, kurslara katilan çocuklarla sohbet eden Baskan Akay, tesvik etmek amaciyla bir süre degisik branslardaki egitim çalismalarina istirak etti.

SPORA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPIYORUZ

Spora ciddi yatirimlar yaptiklarini ve hedeflerinin de gelecegin basarili sporcularini yetistirmek oldugunu belirten Seyhan Belediye Baskani Akif  Kemal Akay, “ Ilk amacimiz, çocuklari sporla tanistirmak. Bu amaçla belediyemize ait tesislerimizde degisik branslarda kurslar açiyoruz. Kurslarla çocuklari sporla tanistirirken, onlari kötü aliskanliklardan uzak tutma anlaminda da önlem almis oluyoruz.  Çünkü kötü aliskanliklar elde edilmeden önlemenin en etkili yolu spordur” dedi.

SPOR, SADECE FUTBOL DEGILDIR

“Spor” denince akla ilk olarak futbolun geldigini animsatan Baskan Akay, futbol disinda da farkli branslarda üst seviye sporcularin bulundugunu animsatti. Baskan Akay söyle devam etti;

 

“Spor sadece futbol degildir. Ayrica spor sadece profesyonel takimlar ve seyir anlaminda algilaniyor. Hatta seyri bile ‘kavga etmek’, ‘ayristirmak’ seklinde düsünüyoruz. Oysa spor; saglik ve zihnin gelisimi adina çok önemli bir unsur olarak önümüzde duruyor. Dünya var oldugundan bu yana sayisiz spor dallari olusmus oldugunu kabul ederek, çok sayida bransta kurslar açarak çocuklarimiza egitim vermeyi sürdürüyoruz. Bizim amacimiz her alanda ciddi sekilde spor yapabilen çocuklari yetistirmek. Bunlar içerisinde yetenekli sporcularimizi da önümüzdeki süreçte basarili sporcular arasina tasimak temel düsüncemiz”

Tesislerimiz

Emre Gönlüsen Spor Tesisi

S¸akirpas¸a Spor Tesisi

Gu¨rselpas¸a Tenis Kortu

Gu¨rselpas¸a Hali Saha

Bahc¸es¸ehir Spor Tesisi..

Fu¨ze Selami Spor Tesisi

Akkapi Spor Tesisi

Ali Aydogan Futbol Sahasin

Branslarimiz

Futbol

Hentbol

Voleybol

Satranc¸

Tenis

Basketbol

Muay Thai

Jimnastik

Atletizim

 

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli