Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tenisin kalbi Adana’da atıyor!

Tenisin kalbi Adana’da atıyor!

Adana’nın düzenli yapılan tek uluslararası tenis turnuvası olan Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası (Tennis Europe JuniorTour) başladı.

Farkli ülkelerden genç raketleri Adana Tenis, Dag ve Su Sporlari Kulübü’nde (ATDSK) bulusturan, spor turizmi yönüyle kent ekonomisine de katki saglayan Çukurova Cup’ta 17-18 Nisan’da ele maçlari yapildi, 19 Nisan’da ise ana tablo maçlarina geçildi. Bu yil ITÜ ETA Vakfi Adana Doga Koleji’nin sponsorlugunda gerçeklesen turnuvaya Türkiye, Almanya, Avusturya, Belarus, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Hollanda, Ingiltere, Israil, Isveç, Isviçre, Italya, Kanada, Kibris, Polonya, Romanya, Rusya, Sirbistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan 285 tenisçi basvurdu. Ancak, Uluslararasi Tenis Federasyonu’nun pandemi nedeniyle eleme ve ana tablo maçlarinin 32’lik fikstür ile yapilmasi karari katilimin 128 kisi ile sinirlandirilmasina neden oldu.

GENÇ RAKETLER KORTTA

Genç raketlerin kortlara çiktigi turnuvanin açilis töreni ve sporcu gecesi Adana Valisi Süleyman Elban, Seyhan Kaymakami Senol Bozacioglu, Çukurova Kaymakami Mustafa Kaya, Adana Emniyet Müdürü Dogan Inci, Adana Il Saglik Müdürü Dr. Halil Nacar, Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, Adana Gençlik ve Spor Il Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova GIAD Baskani Ömer Faruk Sakarya, ITÜ ETA Vakfi Adana Doga Koleji Yönetim Kurulu Baskani Dr. Halil Gürsoy, ATDSK Baskani Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu üyeleri, kulüp üyeleri, ATDSK bünyesinde egitim veren Türkiye’nin tek uluslararasi tenis akademisi olan High PerformanceTennis Center’in antrenörleri, sporculari, tenis severler, turnuva için Adana’ya gelen tenisçiler, antrenörler ve ailelerinin katilimiyla yapildi. Yabanci sporcularin ilgisini çeken Adana’ya özgü yiyeceklerin yöresel kiyafetli kisiler tarafindan ikram edildigi törende, 21’inci Yil Pastasi da sporcularla birlikte kesildi.

Kulübü gezerek Baskan Keskin’den bilgi alan Adana Valisi Süleyman Elban, törende yaptigi konusmada, gençlere yapilan yatirimin önemine dikkat çekti. Saglikli, spor yapan, zihnen ve bedenen gelismis, sporcu ahlakiyla donanmis gençlerin yetismesinin büyük anlam ifade ettigine deginen Elban,“Gençlerimizin gelecegini, sagligini, huzurunu ve gelecekte her yönüyle dört dörtlük yetismis bireyler olacagini gördügümüz için bu tür etkinlikleri çok önemsiyor, bu etkinliklerde bulunmaktan büyük bir kivanç duyuyoruz. 21 yildir her türlü sartlara ragmen, son 2 yildir da pandemiyeragmen turnuvayi kesintisiz devam ettirme basarisini gösteren, emegi geçen herkesi kutluyorum. Bu turnuvanin her seyden önce çocuklarimizin sagligina, birbirleri arasindaki kardeslik dostluk iliskilerinin gelismesine katkida bulunmasini temenni ederken, insallah centilmence, kazasiz belasiz, saglik içinde turnuvanin tamamlanmasini diliyorum” dedi.

TÜRK TENISINE DOGA DESTEGI

Turnuvanin tek sponsoru olan ITÜ ETA Vakfi Adana, Kahramanmaras, Gaziantep ve Kayseri Doga Kolejleri’nin Yönetim Kurulu Baskani Dr. Halil Gürsoy da,vakfin Yönetim Kurulu Üyesi olarak Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde yapilan Milli sporculara yönelik burs toplantisina katildigini kaydederek, “Milli sporcularimizin yetismesi noktasinda Sayin Cumhurbaskanimiz, Gençlik ve Spor Bakanligimizla beraber çok ciddi çalisma yürütüyorlar, destek veriyorlar. Biz de bu noktada destegimizi veriyoruz. Adana’mizin sahip oldugu, Türkiye’nin bu güzide kulübünden mili tenisçiler çiktigini görmek Adana için çok önemli. Bu turnuvanin ana sponsoru olmaktan da büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edecegiz” diye konustu.

 

BIR YILDA MILLI TAKIMA 5 SPORCU

Adana Tenis, Dag ve Su Sporlari Kulübü’nün 51 yildir Türk tenisine hizmet verdigini belirten Baskan Ali Refah Keskin de,ATDSK’nin 12, 14, 16 ve 18 yasta bir yilda 5 sporcuyu birden Tenis Milli Takimi’na vererek¸ büyük basari saglayan tenis kulübü oldugunu vurguladi. Basarida kendilerine destek veren sponsorlarin büyük payi bulunduguna dikkat çeken Keskin, sponsorlara tesekkür etti. Keskin, “Sponsor olmadigi zaman sporcu yetistirmek çok zor. Her defasinda devletimize sirtimizi dayayamayiz. Çok çalisacaksiniz, sponsorlarin da destegiyle yolunuza devam edeceksiniz. Biz de ilk günkü askla hiç durmadan çalisiyoruz” dedi.

 

Konusmalarin ardindan ITÜ ETA Vakfi Adana Doga Koleji Ana sinifi ögrencileri tasarim defilesi sundular. Birbirinden güzel ve ilginç tasarimlari protokole sunan minik ögrenciler, alkislari topladilar. Tören sonrasi Vali Elban ve protokol üyeleri, korta girerek, genç tenisçilerle günün anisina toplu fotograf çektirdiler. ITÜ ETA Vakfi Adana Doga Koleji 21’inci Çukurova Cup, 25 Nisan’da final maçlarinin ardindan yapilacak kupa töreniyle sona erecek.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli