Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TÜRK BÜRO SEN ADANA 2 NOLU ŞUBEDE BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

TÜRK BÜRO SEN ADANA  2 NOLU ŞUBEDE BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

TÜRK BÜRO SEN ADANA 2 NOLU ŞUBESİ 2. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

 
TÜRK BÜRO SEN ADANA  2 NOLU SUBEDE BASKAN DEGISMEDI
Türk Büro Sen Adana 2. Nolu subesinin  2. Olagan Kongresi Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli Konferans salonunda gerçekleserek Baskanliga bir kez daha Ugur Akan Getirildi.
Türk Büro Sen  Adana 2 Nolu Subesinin 2. Olagan Kongresi Saygi Durusu Istiklal Marsinin ardindan Divan Baskanligina  Türkiye Kamu Sen Adana Il Temsilciligine Durdu Mehmet Girgeç,Katip üyeliklerine ise Türk Saglik Sen Adana Sube Baskani Serkan Oluk ve Türk Büro Sen Adana 1 Nolu Sube Baskani Haci Keçe,kongreyi yönetti.
Mevcut Baskan Ugur Akan yaptigi konusmasinda göreve geldikleri 2.5 yil öncesi 135 üyesi bulunan ve suan 1100'lerin üzerinde üyesinin bulundugu Türk Büro Sen 2 Nolu subesinin baskanligini yapmaktan dolayi hakli gururunu yasadigini ifade etti.
 
“Göreve geldigimiz günden bu yana  üyelerimiz ile istisareler yaparak üyelerimizin sikinti ve arzularini kurum amirlerine ilettik ve takipçisi olduk; olmaya da devam edecegiz. Sendikal mücadelemiz insan onuruna yarasir, asgari geçim ve standardi üzerinde bir ücret alincaya ve yasaksiz demokratik katilimci bir sendika hakka ulasincaya kadar sürecektir” diyen Baskan Akan,“Yaptigimiz sendikal mücadele dar kaliplara sigmamis, sosyal gerçeklerin gerisine düsmemis; çagin ihtiyaçlarina bigâne ve biçare kalmamistir. Inaniyorum ki, agir sorunlarin altinda ezilen devlet memurlari, isçi ve emekliler, içine düstügü ümitsizligin çaresini, karartilan geleceginin aydinligini bu muhtesem toplantida bulacaktir. Yakin tarihinin en sikintili ve zor günlerini yasayan Türk memur hareketinin kalbi bugün burada atmaktadir. Türkiye Kamu-Sen, milli birlik ve kardeslige evveli ve edebi derin olan bagliliktir. Türkiye Kamu-Sen, devlete ve bayraga essiz sevgi, emsalsiz sadakattir diye konustu. 
Türk Büro Sen Genel Baskan Yardimci Nebi Yay, ise yaptigi konusmasinda“Bizim hizmet kolumuzda 52 kamu kurumu ve 284 bin kamu çalisani var. Hizmet kolumuzda çalisanlarin yarisi kadari sendika üyesi, yaklasik 150 bini hiç sendikaya üye olmayan memurlarimiz. Hizmet kolumuzda ise Toplu sözlesme ile getirilen %1 barajina takilmayan 6 adet sendika bulunmaktadir. Bu ne anlama geliyor? Ocak ayindan itibaren sendika üyelerine ödenmesi gereken 400 lira toplu sözlesme ikramiyesi, toplu sözlesmeye göre %1’lik sinirin altinda kalan sendika üyelerine ödenmeyecek. Hormonlu sekilde büyüyen sözde sendika geçmiste yüzde 5 kotasini asamadiklarindan, 2005 yilinda dönemin iktidariyla bu baraji kaldirttilar. Bu kota, belki de sendikaciligi baska yerlere tasiyan birileri için bir önemi olmus olabilir dedi.
 
Türk Enerji Sen Genel Baskani Mustafa Tümer ise yaptigi konusmasinda sunlari söylesi.
Biz toplu sözlesme masasinda ortaklastirdigimiz 51 madde üzerinden oldukça siki bir pazarlik yaptik. Bu kapsamda bize sözlesmeli çalisanlarin kadroya geçirilmesi, YHS çalisanlarindan yüksekokul mezunu olanlarin GIH’e geçirilmesi, aile ve çocuk yardimi ücretlerinin artirilmasi, 3600 ek göstergenin tüm çalisanlara kademeli olarak yansitilmasi konularinda söz almamiza ragmen, bu sözler yerine getirilmedigi için tepkimizi göstererek masadan kalktik.
Yine refah payi ve seyyanen zam talebimizin kabul görmemesi, memura yapilan artislarin günümüz ekonomik gerçekleri ile bagdasmamasi sebebiyle masada daha fazla oturmadik. Biz kuruldugumuz günden bu yana memurlarimizin haklarini korumak ve gelistirmek için mücadele ettik, bu mücadelemizin bundan sonrada ayni kararlilikla devam edecektir.
Yine 666 sayili KHK’nin çikisi ile ilgili sendikamiza atilmaya çalisan bir iftira var. Biz 666 sayili KHK’ya karsi is birakma eylemi yaparken, bu eyleme katilmayi dahi birakin katilan arkadaslarimizi fotograflayarak sikayet edenler simdi 666 sayili KHK için bizi suçluyorlar. 666 sayili KHK çiktiginda sizin Genel Baskan Yardimciniz Bakan Yardimcisiydi ve sizin haberiniz vardi, ancak buna engel olmak için hiçbir sey yapmadiniz. Memurlarimizi yalanlar ile kandiramazsiniz. Biz memura hizmet için geldik, elimizden gelen her mücadeleyi de verecegiz. Bu vesile ile seçilecek tüm arkadaslarima basarilar diliyorum” dedi.
 
 
MHP Adana  MYK Üyesi  Avukat Ugur Öztürk ise “Adalet sistemi ve adalet çalisanlari bizim için çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Temel hak ve özgürlükler anayasa ve yasalarla güvence altina alinmistir. 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’da yine bizim hükümet ortagi oldugumuz dönede yasalasmis ve Sendikalarimiz hukuki olarak resmi bir boyut kazanmistir. Bu yasa ile Türkiye Kamu-Sen’e bagli Sendikalar kurularak, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonumuzu olusturmustur. Sizler adalet çalisanlari olarak, vatandaslarimizin her daim ihtiyaç duyabilecegi bir is yapiyorsunuz. Yargimiz ve yargi çalisanlarimiz bizim göz bebegimizdir. Vatandaslarimizin haklarinin korunmasi noktasinda verdiginiz mücadelenin yaninda bir de özlük haklariniz için Türk Büro-Sen çatisi altinda mücadele ediyorsunuz. Mücadelenizden ötürü hepinizi kutluyor, herkese ayri ayri tesekkür ediyorum, arkadaslarimiza basarilar diliyorum” dedi.
 Kongreye Türkiye Kamu Sen'e bagli sube Baskanlarinin yanisira MHP Adana Il yöneticileri ve üyeler katildi.
Kongrede Tek Liste halinde giden Ugur Akan Tekrardan seçilerek Baskanliga getirildi.


  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli