Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TÜRK TARIM ORMAN SEN'DE BAŞKAN CELAL KARA GÜVEN TAZELEDİ

TÜRK TARIM ORMAN SEN

Türk Tarım Orman-Sen Adana Şubesinin 7, olağan kongresi Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliğinde gerçekleşti

Türk Tarim Orman-Sen Adana Subesinin 7, olagan kongresi Türkiye Kamu Sen Adana Il Temsilciliginde gerçeklesti
 
Tek Liste halinde gidilen kongrede konusan Mevcut Baskan Celal Kara, yaptigi konusmasinda Dünya sendikal harekette Türkiye Kamu-Sen’in ve Türk Tarim Orman Sen’in en önemli özelligi Milli ve Manevi konularda duyarli olmasidir. Ülkemizin bölünmez bütünlügünden asla taviz vermeyen bir sendikal anlayis en önemli özelligimizdir. “Benim Ilkem Önce Ülkem”, “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Mevzu Vatan Ise Gerisi Teferruat” diyen bir anlayisin mensuplariyiz. Bundan da gurur duyduklarini ifade ederek,Türkiye Kamu-Sen ve Türk Tarim Orman-Sen 1992 yilinda kurulan ve kuruldugu yildan bu yana hak mücadelesini yürüten, bu yönde attigi adimlarla sendikal anlayisa ivme kazandiran Türkiye’deki köklü sendikaciligin adresi olmustur. Yetkinin el degistirmesi ile kazanimlarimizin bir kismi yok olmus ve memurun hakki her toplu görüsme masasinda sürekli peskes çekilmistir. Kamu da esit ise esit ücret prensibi çerçevesinde bu mücadeleyi sonuna kadar sizlerin de destegiyle kararlilikla sürdürmekteyiz.
Atamalarin; liyakat ve kariyere bakilmaksizin yapilmasi; kamu hizmetlerinin aksamasina, kaynaklarin verimli kullanilmamasina ve personeller arasinda is barisinin bozulmasina yol açmistir. Bu durumda, çalisanlarimiz ve ülkemiz kaybetmeye devam edecektir. Kural tanimayan bu sendikal anlayisin hatalarini ortadan kaldirmak için; hakki, hakliyi ve dogruyu savunanin yaninda birlikteligimizi kuvvetlendirmeliyiz ve birlikte bu gidise dur demeliyiz…
Birlik ve beraberligimiz devam ettigi sürece, bu zavalli sendikalar kamu çalisanlarinin karsisina çikamayacaklardir. Birlik ve beraberligimiz devam ettigi sürece, bu mücadeleyi kararlilikla ve alnimizin aki ile sürdürecegiz; çalisirken ve emekli olduktan sonra da kimseye muhtaç olmadan yasayabilecegimiz bir ücret adaletine kavusacagiz.; dünyanin ve ülkemizin içinde bulundugu salgin ve iklim degisikliklerinden kaynaklanan olumsuzluklara tüm insanlik olarak maruz kalmaktayiz. Ancak her karisiklikta basitligi, her düzensizlikte ahengi ve her zorlukta firsatlari yakalamak ve daha iyisini yapmakla mükellefiz. Allah’in bize sundugu ve ecdadin cani pahasina bize vatan yaptigi bu güzel cografyanin; toprak, su ve iklim zenginligini dogru kullanir isek; ürettigimiz bugdayin yarisini, ürettigimiz misirin yarisini, yagli tohumlarin % 90’ni ithal etmek zorunda kalmayiz. Sadece yagli tohum ithalatina ödedigimiz 3,2 milyar dolar, 2021 yili için tüm üreticilerimize ödeyecegimiz tüm tarimsal destekleme miktarina tekabül etmektedir. Ithalat için ödedigimiz döviz neden bizim üreticimizde kalmasin ve insanimiza istihdam diye dönmesin. Bu zaman da ekilebilir ama ekilmeyen alanlarimiz yaklasik 3,5 milyon ha düzeyindedir. Her geçen gün artan nüfusumuz ve issiz insanimiz varken, tarim alanlarimizin azalmasi akillara ziyan bir durumdur. Var olan tarim alanlarimizi arttiramayacagimiza göre bu verimli topraklardan, ihtiyaçlarimiza göre ve topragimizi da koruyarak faydalanmanin yollari aranmalidir. Türkiye, milli ekonominin temel kaynagi olan tarimsal üretimde; kendi kendine yetinebilen ülke haline gelmeli ki, bagimsizligini ve cumhuriyeti muhafaza edebilsin. Türk Milleti; Mesrutiyet Türkçüsü Namik Kemal’in “Fitrat degisir sanma, bu kan yine o kandir” Istiklal Savasi’ni yapan ve Cumhuriyet’i kuran aydinlara önderlik eden Atatürk’ün Gençlige Hitabesindeki “Muhtaç oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur” ifadelerini kendine rehber edinen milletimizin ispat ettigi olumlu hasletleri her zaman göstermeye muktedirdir. 
Türk Tarim Orman-Sen olarak, gelecek nesillere saglikli gida ve bir çevre birakmak adina gida, tarim, hayvancilik ve ormanciligimizin; gelistirilmesi ve sürdürülebilir olmasi için elimizden gelen ne ise her zaman yapmaya haziriz. Bunu da görev telakki etmekteyiz.
Tarim, Orman ve Gida çalisanlarinin ekonomik, sosyal hak ve menfaatlerini korunmasi ve gelistirilmesinde, Türk Tarim Orman Sen olarak her türlü eylem ve etkinlikleri bundan sonra da yapmaya haziriz.
 Türk Tarim Orman Sen olarak; nerde bir haksizlik, hukuksuzluk varsa, nerde bir adam kayirmacilik varsa, nerde bir ayrimcilik varsa biz orda mücadeleye etmek için sonuna kadar variz, kararliliklara devam edecegiz.
Bu kutlu mücadelede emegi geçen tüm arkadaslarimiza, yönetim kurulumuza, Il, Is yeri temsilcilerimize ve siz degerli üyelerimize tesekkür eder, yeni seçilecek Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerine simdiden basarilar diler, 7.Olagan Genel Kurulumuzun hayirlara vesile olmasini Yüce Allahtan niyaz eder hepinize saygilar sunarim. açiklamasinda bulundu 


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli