Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Üretici köylüler isyan etti, 'Yiyecek ekmek bulamıyoruz'

Üretici köylüler isyan etti,

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Oymaklı Köyü'nde yaşayan 60 yaşındaki işsiz İbrahim Tugay, hayat pahalılığı ve iktidara tepki gösterdi

Adana'nin Karatas Ilçesi'ne bagli Oymakli Köyü'nde yasayan 60 yasindaki issiz Ibrahim Tugay, hayat pahaliligi ve iktidara tepki göstererek, 'Ekmek bulamiyoruz yemeye. Artik yeter. Hayat çok pahali. Yeter artik, yapacaksa yapsin, yapamayacaksa biraksin gitsin' diye adeta isyan etti. Kendilerini ziyaret eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'a dert yanan Ibrahim Tugay, konusmalarindan dolayi endisesini de dile getirerek, 'Gelsin beni içeri atacaklarsa atsinlar. Bos konusuyorlar' dedi.

ÜRETICI KÖYLÜLERLE BULUSTU

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Karatas Ilçesi'ne bagli Oymakli Köyü'nde üretici köylülerle bir araya geldi, sorunlari ve taleplerini dinledi. Köyde yasayan Tugay Ailesi'nin konugu olan ve evlerinde dertlerini dinleyen Barut, kronik rahatsizliklari nedeniyle evde tedavisi süren aile bireylerine 'geçmis olsun' dileklerini iletti.


'YAPAMIYORLARSA GITSINLER'

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'u evlerinde agirlayan 60 yasindaki issiz Ibrahim Tugay, yasadiklarina adeta isyan edip iktidari sert sözlerle elestirdi. Hayat pahaliligina ve buna neden olan politikalara tepki gösteren Ibrahim Tugay, 'Hayat pahali. Yag 500 lira, bir çuval seker 400 lira olmus. Memleketi batirdilar. Dolar olmus 12-13 lira. Ne yapacagiz, ne edecegiz? Ekmek bulamiyoruz yemeye. Hayat çok pahali, ekmek bulamiyoruz. Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Artik yeter, durdursunlar bunu. Babasinin mali degil kimsenin 20 yildir bu memleket. Biraksinlar gitsinler. Kendileri sarayda yasiyor biz çöplükte yasiyoruz. Is yapamiyorum, is bulamiyorum, isim yok ki, ekmek bulamiyorum. Malul kardeslerim için aldigimiz maasi ilaçlara veriyorum. Yeter artik, yapacaksa yapsin, yapamayacaksa biraksin gitsin. Allah yardimcimiz olsun hepimizin. Gelsin beni içeri atacaklarsa atsinlar. Bos konusuyorlar' dedi.

'BU KARA DÜZEN SON BULACAK'

Üretici köylülerin feryadina kulak veren Ayhan Barut ise, 'Güzel memleketimizi sorunlarla bogdular, insanlarimiza çaresizlik dayatiyorlar. Halkimiz bunlari hak etmiyor. Yasami çekilmez kilan ekonomi politikalarina, fahis zamlarina karsi yurttasimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Bu kara düzen son bulacak. Feryat eden halkimizin sorunlarini çözüp yüzünü güldürecegiz mutlaka' diye konustu.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli