Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Uzay çağında, köylülere ortaçağ zulmü yaşatılıyor!

Uzay çağında, köylülere ortaçağ zulmü yaşatılıyor!

Uzay çağında, köylülere ortaçağ zulmü yaşatılıyor!

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'nin Karatas Ilçesi'ne bagli Tuzla Yolu üzerinde bulunan Karagöçer Köyü'ndeki köprünün tadilat nedeniyle yaklasik 2 aydir kapali tutulmasina sert tepki gösterdi. Yaklasik 27 bin dönüm alanda ekili-dikili tarim arazisinin bulundugu bölgede kapatilan köprü nedeniyle üretici köylülerin yasadigi magduriyeti anlatan Barut, 'Çiftçilerimiz kapatilan köprü nedeniyle 500 metre ileriye gidebilmek için 10 kilometrelik yolu dolaniyor. Ne tadilatmis bu, 2 aydir bitmiyor? Uzay çaginda, köylülerimize ortaçag zulmü yasatiliyor' dedi.


YETKILILERI GÖREVE ÇAGIRDI

Yaklasik 2 ay önce, Adana'nin Karatas Ilçesi'ne bagli Tuzla Yolu üzerinde bulunan Karagöçer Köyü'ndeki köprü 'Sorun ve risk' gerekçesiyle yaya ve tasit trafigine kapatildi. Devlet Su Isleri'ne ait sulama kanali üzerinde bulunan köprünün Karayollari Müdürlügü'ne bagli ekipler tarafindan kapatildigina dikkat çeken bölgedeki üretici köylüler, aradan geçen 2 ayda köprünün hala kapali olmasina tepki gösterdiler. Kapatilan köprünün bulundugu bölgede üretici köylülerle bulusan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, yasanan magduriyetin giderilmesi için yetkilileri göreve çagirdi.

'ACIL ÇÖZÜM ISTIYORUZ'

Köylüleri dinleyip sorunlarinin çözümü için çaba gösterecegini ifade eden Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Köprünün bulundugu alanda, yaklasik 27 bin dönümlük tarimsal arazideki ekili-dikili yerlerde Türkiye'nin en önemli tarimsal faaliyetleri yapiliyor. Bölgemiz erkenci-turfanda üretimde çok önemli bir yerde. Kavun karpuzdan narenciyeye, biber domatesten hububata Türkiye'nin en erken hasadi bu bölgemizde yapiliyor. Bu bölgedeki köprüyü risk ve sorunlar gerekçesiyle tadilata aldiklarini söyleyip kapattilar ama 2 ay geçti hala bir gelisme yok. Çiftçilerimiz kapatilan köprü nedeniyle 500 metre ileriye gidebilmek için 10 kilometrelik yolu dolaniyor. Ne tadilatmis bu, 2 aydir bitmiyor? Burada köylülerimizin çözüm çagrisini dikkate alan yok. Köprü ve tadilat konusunda DSI ile Karayollari arasinda bir sorundan bahsediliyor ama olan üretici köylülerimize oluyor. Millet Mars'a arastirmaya gidiyor, yani bu uzay çaginda, köylülerimize ortaçag zulmü yasatiliyor. Kapatilan köprü konusunda yetkilileri göreve çagiriyoruz, acil çözüm istiyoruz.'



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli