Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yüreğir 7 yıllık sorunu çözülüyor!

Yüreğir 7 yıllık sorunu çözülüyor!

Yüreğir 7 yıllık sorunu çözülüyor!

YÜREGIR’IN KANAYAN YARASINA MERHEM

ADANA’nin merkez Yüregir ilçesine bagli Koza ve Yesilbaglar mahallelerinde kangrene dönüsen rezerv yapi alani sorunu çözüldü. Yaklasik 75 hektarlik alanda vatandaslarin elini konulu baglayan rezerv yapi alani, Yüregir Belediyesi’nin girisimleri sonucu Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan iptal edildi. Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Koza ve Yesilbaglar mahallelerimizde insaat yapilmasina engel olan bölge, imara açildi. Vatandaslarimiza ve insaat yapmak isteyen müteahhitlere hayirli olsun” dedi.

KOZA VE YESILBAGLAR’DA IMARIN ÖNÜ AÇILDI

Koza ve Yesilbaglar mahallelerinde bulunan yaklasik 75 hektarlik alan, 6306 sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi hakkindaki kanun kapsaminda 2014 yilinda Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan Rezerv Yapi Alani ilan edildi. Aradan geçen 7 yil içerisinde bölgede bir çalisma yapilmamasi magduriyetler yasanmasina neden oldu. Ruhsatli yapilasmanin önünü açmak isteyen Yüregir Belediyesi, söz konusu Rezerv Yapi Alani’nin iptal edilmesi için girisimler baslatti.

BAKANLIK IPTAL ETTI

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in israrli takibi ve talebi üzerine Çevre ve Sehircilik Bakanligi Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdürlügü, 75 hektarlik Rezerv Yapi Alani’ni iptal ederek bölgenin imara açilmasina olanak tanidi. Söz konusu mahallelerde imar plani hazir oldugundan, vatandaslar yapi ruhsati alarak hemen insaat yapmaya baslayabilecekler. Koza ve Yesilbaglar mahallelerinde yasayan vatandaslara müjde veren Baskan Kocaispir sunlari söyledi:

IMAR UYGULAMASI HAZIR

“Rezerv Yapi Alani, Koza ve Yesilbaglar mahallelerimizde kangrene dönüsmüstü. Vatandaslarimiz kendi arazilerinde insaat yapamiyordu. Nihayet çözüme kavusturduk. Yaklasik 75 hektarlik alan imara açildi. Vatandaslarimiz ve müteahhitler yapi ruhsati alarak hemen insaat yapabilecekler. Emsal yogunlugu 1,6 olan bölgede 8 kata kadar insaata izin verilecek. Imar uygulamamiz da bittigi için aninda ruhsat verebilecek durumdayiz. Alinan bu karar Yüregir’imize ve mahalle sakinlerimize hayirli ugurlu olsun.”

 



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false