Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yüreğir Belediyesi Mersin Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Yüreğir Belediyesi Mersin Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Yüreğir Belediyesi Mersin Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Yüregir Belediyesi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Genç Girisimci Uygulama ve Arastirma Merkezi ile is birligi protokolü imzaladi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin destekledigi, Çukurova Kalkinma Ajansi koordinasyonunda kurulmus olan Yüregir Belediyesi Sosyal Girisimcilik Merkezi’nde, Mersin Üniversitesi Genç Girisimci Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan verilecek egitim ve danismanlik hizmetleri faaliyetlerini kapsayan isbirligi protokolünün imzalari atildi.

Mersin Üniversitesi Senato Odasi’nda gerçeklestirilen törene, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsari, Genç Girisimci Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Ögretim Üyesi Dr. Duygu Hidiroglu ile üniversite ve belediye yetkilileri katildi.

Mersin Üniversitesi ile yapilan isbirligi protokolünden duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Kocaispir, “Bölgemizdeki dezavantajli gruplarda yer alan vatandaslarimizi meslek sahibi yapmak, maddi gelir elde ederek özgüvenlerini yükseltmeyi ve sosyal hayata entegre olmalarini hedefliyoruz. Insanlarimizin refah seviyelerinin yükselmesi noktasinda kurumlarimizla is birligi son derece önemli. Mersin Üniversitesi de son derece önemli projelere imza atmis bir kurumumuz ve bundan sonra da yakin is birlikleri içerisinde olmaya devam edecegiz. Bu kapsamda gerçeklestirdigimiz is birliginin hayirlara vesile olmasini diliyor, tüm kurumlarimiza örnek olmasini temenni ediyorum.” dedi.

Rektör Çamsari ise yerel yönetimlerle üniversitelerin is birliginin çok önemli oldugu ve bu birlikteliklere öncülük etmeye çalistiklarini belirtti.Baskan Kocaispir ve Rektör Çamsari, konusmalarin ardindan isbirligi protokolünü imzaladi.
1 Mart 2021 tarihinde baslayacak ‘Sosyal Girisimcilik’ egitimlerine, bölgesinde tespit ettigi bir ihtiyaci girisime çevirmek isteyen tüm vatandaslar ücretsiz katilabilecekler.

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli