Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Yüreğir Belediyesi’nden Vatandaşa Büyük Kolaylık

Yüreğir Belediyesi’nden Vatandaşa Büyük Kolaylık

ARTIK RAYİÇ BEDEL SORGUSU İÇİN TAPUYA GİTMENİZ YETERLİ

ARTIK RAYIÇ BEDEL SORGUSU IÇIN TAPUYA GITMENIZ YETERLI

Yüregir Belediyesi, Tapu Müdürlügüne rayiç bedeli görme yetkisi verdi. Vatandaslar artik rayiç bedel sorgulamak için belediyeye gelmek zorunda kalmayacak.
Tasinmaz bir malin, güncel piyasa sartlarinda arz-talep dengelerine göre yillar arasinda degisiklik gösteren degerine rayiç bedel denmektedir.

Arsa, konut gibi tasinmaz mallara sahip olan kisiler özellikle bu mallar için yapacaklari satis islemlerinde gerekli olan ve önem teskil eden bir unsur olan rayiç bedel sorgulama ve tasinmaza ait borç ödemesi için tapudan önce belediyeye gelmek zorunda kaliyordu.

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in talimati ile ‘Kent Bilgi Sistemi’ kapsaminda Yüregir Tapu Müdürlügüne mükelleflerinin beyan bilgileri ve bu beyanlara ait borç bilgilerini gösterir bir yazilim gelistiren Bilgi Islem Müdürlügü, sistemi uygulamaya koydu.

Böylece vatandaslar belediyeye gelmeden direk Tapu Müdürlügüne giderek gayrimenkullerinin rayiç bedelini ögrenebilecek ve islem yapabilecek, Tapu Müdürlügü de belediyeye borcu olan mükellefleri sistemden görüp belediyenin ödeme sistemine yönlendirme yapabilecek.
ebelediye.yuregir.bel.tr adresinden elektronik ortamda da borçlarini ödeyebilecek olan mükellefler hem zaman hem de ekonomik olarak tasarruf saglamis olacaklar.



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false