Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yüreğir Belediyesinden Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti

Yüreğir Belediyesinden Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti

Pandemi süreci ile birlikte son yıllarda giderek artan psikolojik ve aile içi sorunlara çözüm odaklı yaklaşılması konusunda bireyleri desteklemeyi amaçlayan Yüreğir Belediyesi, ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Pandemi süreci ile birlikte son yillarda giderek artan psikolojik ve aile içi sorunlara çözüm odakli yaklasilmasi konusunda bireyleri desteklemeyi amaçlayan Yüregir Belediyesi, ücretsiz psikolojik danismanlik hizmeti vermeye basladi.
‘Bizim Derdimiz Insan’ sloganiyla egitimden sagliga, kisisel bakimdan gida yardimlarina, hasta nakil hizmetlerinden anne ve bebek sagligina kadar ihtiyaci olan herkesin yaninda yer alan Yüregir Belediyesi, sosyal belediyecilik alaninda yeni bir uygulamayi daha hayata geçirdi.
Baslatilan ücretsiz psikolojik danismanlik uygulamasi kapsaminda Sali ve Persembe günleri olmak üzere haftada iki gün basvuruda bulunan ailelere ve bireylere, çocuk, ergen, yetiskin danismanligi, grup ve aile terapisi destegi saglaniyor.
Uzman Psikolog Nur Aydogan tarafindan gerçeklestirilen terapi seanslari 30 dakika sürüyor. Görüsmeler, ihtiyaca uygun olarak ortalama 6 seans olarak planlaniyor. Seans sayisi duruma göre degisebiliyor. Endise, stres, sürekli moral bozuklugu ve üzüntü hali, kurtulmak istenen aliskanlik veya davranislar, uyum sorunu, öfke, yalnizlik gibi sorunlar yasayan, kendisini daha iyi tanimak isteyen kisiler, psikolojik destekle önemli fayda görüyor. Gerektiginde ilgili kurumlara yönlendirmeler yapiliyor.
Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Saglikli birey kavrami sadece bedenen degil ruhen de saglikli olmak anlamini tasiyor. Ücretsiz psikolojik danismanlik uygulamamizla özellikle pandemi süreci ve hayatin olagan akisinda ortaya çikabilecek problemlerle bas etmekte zorluk yasayan kardeslerimize destek olmayi hedefliyoruz. Daha mutlu, daha huzurlu bir Yüregir için çalismalarimizi sürdürüyoruz.” diye konustu.
Yüregir Belediyesinin tüm Yüregirlilere ücretsiz olarak sundugu psikolojik danismanlik hizmetlerinden yararlanmak isteyenler 444 80 44 çagri merkezinden randevu olusturabiliyor.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli