Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

YÜREĞİR’DE 12 MAHALLEDE PAZAR KURULACAK

YÜREĞİR’DE 12 MAHALLEDE PAZAR KURULACAK

Yüreğir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri ilçe genelinde 12 pazarın açılmasına karar verdi. Pazarlarda sadece yaş sebze ve meyve satışına izin verilecek.

YÜREGIR’DE 12 MAHALLEDE PAZAR KURULACAK

Yüregir Belediyesi, Içisleri Bakanligi’nin yayinladigi genelge dogrultusunda 8 ve 15 Mayis Cumartesi günleri ilçe genelinde 12 pazarin açilmasina karar verdi. Pazarlarda sadece yas sebze ve meyve satisina izin verilecek.

Yüregir Belediyesi, Içisleri Bakanligi'nin, sokaga çikma kisitlamalari dolayisiyla ürün arzinda yasanan artis, ürünleri saklama zorlugu ve raf ömründeki kisalik dolayisiyla semt pazarlarinin 'tam kapanma' sürecinde iki gün açilmasina iliskin ilgili genelgesi kapsaminda çalismalarini tamamladi.

Buna göre, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir'in talimatlari dogrultusunda ilçede 8 ve 15 Mayis Cumartesi günleri 12 mahallede pazar kurulacak.

PTT Evleri Kapali Semt Pazari, Akincilar Kapali Semt Pazari, Cumhuriyet Mahallesi Hanimeli Kapali Semt Pazari, Sehit Erkut Akbay, Köprüköyü, 19 Mayis, Yesilbaglar, Akdeniz, Yakapinar, Solakli, Dogankent ve Yunusoglu semt pazari genelge kurallari çerçevesinde hizmet verecek.

Pazarlar 10.00 - 17.00 saatleri arasi açik olacak ve ilgili genelge dogrultusunda sadece yas sebze ve meyve satisina izin verilecek.

Pazar yerlerinde tezgahlarin sosyal mesafe kurallari gözetilerek kurulmasi saglanacak ve girisler HES kodu sorgulamasiyla mümkün olacak.

Pazar yerlerinde ambalajsiz satilan yas sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, dogrudan pazarci esnafi tarafindan hijyen kosullarina dikkat edilerek posetlenecek ve satisi yapilacak.



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false