Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yüreğir kültürevlerinin kapısı herkese açık...

Yüreğir kültürevlerinin kapısı herkese açık...

7’DEN 70’E EĞİTİM, HOBİ VE MESLEK KURSLARI DEVAM EDİYOR

Yüregir Belediyesi kültürevlerinde her yasa yönelik ücretsiz kurslar yilin 12 ayi devam ediyor. Her biri okul niteliginde olan kültürevlerinden 7’den 70’e her yastan insan faydalaniyor.

Egitim-ögretim döneminde ücretsiz olarak verilen ders takviye kurslari ile birçok ögrencinin çok güzel okullara yerlesmesine katki saglayan kültürevleri, yetiskinlere yönelik düzenlenen hobi ve meslek kurslari ile ilgi görüyor. 90 ayri bransta 800’e yakin kurs verilen kültürevlerinden yilda yaklasik 30 bin insan faydalaniyor.


Okul öncesi egitim, egitime destek kurslari, kadinlara yönelik geleneksel el sanatlari ve hobi kurslari, resim, müzik, spor ve meslek kurslarina mahalle sakinleri yogun ilgi gösteriyor. Hali, kilim, çini, seramik ve çömlek yapimciligi, deri isçiligi, tas isçiligi, ebru sanati, ahsap ve agaç isçiligi kurslari ile geleneksel el sanatlari gelecek kusaklara aktarilirken, Yüregirli kadinlar ürettikleri el emegi göz nuru eserleri sergilerde degerlendirerek aile bütçelerine katki sagliyor.

Özellikle Yüregirli çocuklari ve gençleri sokagin olumsuz kosullarindan uzak tutmayi hedeflediklerini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, herkesi kültürevlerindeki ücretsiz kurslara davet etti.



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı