Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yüzüne kolonya sürdü,ehliyeti elden gitti

Yüzüne kolonya sürdü,ehliyeti elden gitti

Yüzüne kolonya sürdü,ehliyeti elden gitti

Alkol içeren kolonya ve dezenfektanlar  Covid-19 virüsü nedeniyle hayatimizda daha da çok yer aliyor.
 Kahta ilçesinde Ahmet Savas isimli vatandasin korona virüs nedeniyle eline ve yüzüne sürdügü kolonya basina is açti.Savas,eline ve yüzüne kolonya sürdükten sonra trafik polislerinin radarina takildi.
 Alkol testi için üfleyen Ahmet Savas, 2.28 promil alkol çikti. Ahmet Savas, ben alkol kullanmam' dese de alkollü araç kullanmaktan bin 339 TL idari para cezasi yazilirken, ehliyetine 6 ay el konuldu. Savas, islemleri biter bitmez Egitim ve Arastirma Hastanesine giderek kan tahlili yaptirdi. Burada yapilan tahlilde kaninda alkole rastlanmadi.Kahta'da semt pazarinda esnaflik yapan Ahmet Savas, ehliyetine 6 ay el konuldugu için büyük sikintilar yasadigini belirterek,
“Kahta ilçesinde pazarcilik yapiyorum. Geçenlerde eve giderken polis noktasinda aracimi durdurdular. Ehliyetimi istediler verdim. Esim de yanimdaydi. O esnada esim elime kolonya döktü. Maskem takili oldugu halde kolonyayi elime ve yüzüme sürdüm. Ondan sonra cihazi getirdiler. Cihazi üfledim. Alkollü çiktigimi söylediler. Ben hayatimda sigara içmeyen bir insanim. Hele alkol ise kesinlikle içmeyen bir insanim. Önce saka yaptiklarin sandim. Ondan sonra ehliyetime el konuldu. Bin 339 lira para cezasi kesildi. Orada yarim saat bekledim ekipler gelene kadar. Karakola gittim ifade verdim. Ondan sonra kan tahlili için Kahta Devlet Hastanesine gittim. Hastanede alkol için kan tahlili yapilmiyor. Ondan sonra bir arkadasa rica ettim.  Egitim ve Arastirma Hastanesine gittim. Buradaki tahlil sonuçlarinda alkol kullanmadigim ortaya çikti. Bütün tahlillerin sonuçlari alip Kahta Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesine giderek dilekçe verdim. Savcilik tarafindan bana ‘kovusturmaya gerek yoktur' karari verildi. Ama hakime hanim bana cezayi kesti. Hakime hanim benim itirazimi ret etti. Bundan dolayi ben magdurum. 6 Ay boyunca ben ne is yapacagim. Ehliyetime el konuldu. Pandemiden dolayi islerimizde de sikinti var. Is de yapamiyoruz. Bu zor durumda ne yapacagim. Gerçekten çok magdur oldum. Lütfen yetkilerden rica ediyorum. Yetkililer sesimi duysun magduriyetimin giderilmesini istiyorum” diye konustu.



 



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false