Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

13 yaşındaki kızın tecavüze uğradığını annesi ortaya çıkardı

13 yaşındaki kızın tecavüze uğradığını annesi ortaya çıkardı

Adana'nın Feke ilçesinde bir kadının, velayeti boşandığı kocasında olan 13 yaşındaki kızının bedenindeki değişlikten şüphelenerek yaptığı gebelik testi ile dünyası başına yıkıldı.

13 yasindaki kizin tecavüze ugradigini annesi ortaya çikardi
Adana'nin Feke ilçesinde bir kadinin, velayeti bosandigi kocasinda olan 13 yasindaki kizinin bedenindeki degislikten süphelenerek yaptigi gebelik testi ile dünyasi basina yikildi.
Anne E.O., tecavüze ugrayan evladini devlet korumasi altina aldirirken, tecavüz süphelisini kizinin telefonundan mesaj atarak güvenlik güçlerine yakalatip tutuklatti.
Feke'ye bagli Gedikli Mahallesi'nde 11 yil önce esinden bosanan 33 yasindaki E.O., 2 yasindaki kizi F.N.E.'yi babasinda birakmak zorunda kaldi.
Adana'da terzilik yapan E.O., arada bir kizini görmek için gizli gizli geldigi Gedikli Mahallesi'nde kizinin bedenindeki degisikligi fark edince, gebelik testi yaptirdi. 13 yasindaki kizinin hamile oldugunu ögrenen E.O., kizini devlet korumasi altina aldirdi. Kizina tecavüz ettigi iddia edilen süpheli H.Y.'yi de (55) kizinin telefonundan mesaj atarak güvenlik güçlerine yakalatti. Süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklandi.
E.O. kizi 2 yasindayken ayrildigini ve velayetinin bosandigi esinde kaldigini belirterek, 'Bana hiç kizimi göstermedi ama kizimla gizli gizli geldim görüstüm. Kizimi bu yil okul basladigindan beri iki haftada bir görmeye basladim. Kizim Yatili Anadolu Lisesinde okuyor. Kizim 'anne gögsümden süt geliyor' dedi ve ben de 'bakayim' dedim. Kizimin bedenindeki renk degisikliginden süphelendim. Baktim bayagi bir süt geliyor. Ablamla ben süphelendim. Eczaneden aldigimiz gebelik testi ile test yaptik, kizim gebe çikti' dedi.
Kizina kendisine tecavüz edenin arkadasinin babasi oldugunu söyledigini anlatan E.Ö., “Ayrildigim esimi aradim ve acil Adana'ya gelmesini istedim. Ne oldu dedi israrla gel dememe ragmen gelmeyince kizina H.Y. diye biri köyden tecavüz etmis dedim. Cevap vermedi, sinirlendim telefonu kapattim ve emniyet müdürlügüne gittim. Sikayetçi oldum adam tutuklandi ve mahkemeyi bekliyoruz” dedi.
Kizinin 21 haftalik hamile oldugunu söyleyen E.O., “Kizim devletin korumasinda. Bu hafta içinde savcilik ve doktorlar gerekli incelemeleri yapacaklar. Beklentim devletimden hukuki süreçte yardim bekliyorum avukatim yok bu konuda gönüllü avukatlar ile kizimin hakkini savunmasini istiyorum” diye konustu.
Babaannesi ile köye gelmeden önce konustugunu, 'köye gelme' dedigini aktaran E.O., “Dedesi ile konustum 'kizin devrini sana veriyorum' dedi ve ben de 'araba mi devrediyorsun' diyerek tepki gösterdim. Bana kadin oldugum için kizimi vermediler ama kendileri kizimi ne hale getirdiler” diyerek gözyaslarini tutamadi.
H.Y.'nin esi H.Y. de, 'Olayi ögrendikten sonra, 'beni aradi bana hakkini helal et' dedi. Ben de hiç bir sey demedim. Tecavüze ugrayan kizin arkadasi benim kizim. O kiz bize gelir giderdi. Ben evde durmuyorum bahçeye gidiyorum. Ben kizi evine yolluyorum. Benim evimde olmadi bu olay, olduysa Kayseri'de oldu. Ailesi de kiza çok sahip çikmiyordu' dedi.


  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı