Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

150 bin liralık otomobil için öldürüp gömdüler

150 bin liralık otomobil için öldürüp gömdüler

Adana'da 150 bin liralık otomobil için arkadaşını öldürüp gömdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

150 bin liralik otomobil için öldürüp gömdüler
Adana'da 150 bin liralik otomobil için arkadasini öldürüp gömdükleri iddiasiyla gözaltina alinan 2 kisi tutuklandi.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Sariçam ilçesine bagli Karaömerli Mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre, Rekan Çetindag (29) 20 Subat günü evine dönmedi. Bunun üzerine ailesi polis merkezine giderek kayip basvurusunda bulundu. Basvuruyu inceleyen polis Çetindag'in öldürülmüs olabilecegini düsünerek özel ekip olusturdu.
Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi ekiplerinin bünyesinde olusturulan özel ekip Çetindag'in son gittigi yerleri ve son görüstügü kisileri mercek altina aldi. Polis Çetindag'in görüstügü kisileri ve gittigi yerleri bulmak için yüzlerce kamera görüntüsünü saatlerce izledi. Yapilan izleme sonucunda Çetindag'in otomobiliyle gittigi ve en son otomobilin Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi'nde görüldügü belirlendi. Mahallede detayli arama yapan ekipler, Çetindag'in otomobilini terk edilmis halde buldu.
Cinayet Büro Amirligi ekipleri, parmak izi çalismasi yaptigi aracin gelis istikametinde de kamera görüntülerini incelemeyi sürdürdü. Yapilan çalisma sonucu Çetindag'in o aksam arkadaslari Gürcan K. ve Nadir Ç. ile PTT Evleri Mahallesinde bulustugunu saptandi. Ekipler, Gürcan K. ve Nadir Ç.'yi gözaltina aldi.
Polis zanlilari emniyete getirerek sorguya aldi. Zanlilar ilk sorgusunda Çetindag'i gördüklerini ancak gece ilerleyen saatlerde ayrilip evlerine gittiklerini söyledi. Polis sorguya derinlestirince çapraz sorguda zanlilarin çeliskili ifade vermesi üzerine bu sahislarin Çetindag'i öldürmüs olabilecegi kanaati olustu.
Bunun üzerine polis güvenlik kamera görüntülerini ortaya koyup zanlilarin çeliskilerini de detaylica anlatinca zanli Nadir Ç., olayi itiraf etti.
Nadir Ç., öldürülen Çetindag'in arkadasi oldugunu olay gecesi bulustuklarini Gürcan K.'nin da yaninda oldugunu piyasa degeri 150 bin lira civarinda olan otomobilini alip parçalayip satmak istediklerini bu nedenle Çetindag'i kaçirip kendi mahallesi olan Karaömerli'de ormanlik alana götürüp burada tabanca ile iki el kafasina 6 elde vücuduna ates ederek öldürdügünü daha sonrada arkadasi Gürcan K. ile gömdügünü söyledigi öne sürüldü.
Nadir Ç.'nin daha sonrada polise gömdügü yeri gösterdigi polis olay yerine giderek cesedi gömüldügü yerden çikardigi ögrenildi.
Ceset otopsi için adli tip kurumu morguna kaldirildi. Ayrica zanlinin otomobili parçalayip satmasi için 4 kisiyle irtibata geçtigini söyledi. Polis zanlinin ifadesi dogrultusunda bu zanlilari da gözaltina aldi.
Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Gürcan K. ile Nadir Ç. çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, diger 4 süpheli ise adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.


  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı