Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

“2023 seçimi çocuklarımız için, hepimiz için çok önemli”

“2023 seçimi çocuklarımız için, hepimiz için çok önemli”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya , Adana’nın Feke ilçesinde 1. Feke Tapan Lavanta ve Turizm Festivali’nde binlerce vatandaşa konuştu, Türkiye’nin küresel emperyalist ülkelerce neden meş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya , Adana’nin Feke ilçesinde 1. Feke Tapan Lavanta ve Turizm Festivali’nde binlerce vatandasa konustu, Türkiye’nin küresel emperyalist ülkelerce neden mesgul edilmeye çalisildigini anlatti.

 

Binlerce insan festivale akin etti

Adana’nin Feke ilçesinde düzenlenen 1. Feke Tapan Lavanta Festivali hayli renkli ve coskulu geçti. Feke Kaymakamligi ve Feke Belediyesi ev sahipliginde ilk kez düzenlenen 1. Feke Tapan Turizm ve Lavanta Festivali'ne ilçe sakini ve ilçe disindan gelen binlerce vatandaslar katildi. Motocross ve Off road sunumlari ile müzik etkinliklerine ziyaretçiler yogun ilgi gösterdi.

Festivale MHP Genel Baskan Yardimcisi 25. ve 26. Dönem Adana, mevcut 27. Dönem Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana Valisi Süleyman Elban, MHP Adana Il Baskani Bünyamin Avci, MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varli, Ayse Sibel Ersoy, MHP Genel Baskan Basdanismani Hüseyin Sözlü, AK Parti Milletvekili Ahmet Zenbilci, Adana Il Jandarma Alay Komutani Albay Taskin Keles, Adana Emniyet Müdürü Dogan Inci, Feke Kaymakami Vahit Yilmaz, Feke Belediye Baskani Ahmet Sel, ilçe belediye baskanlari ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Devlet Bahçeli’nin selami yogun alkislarla karsilandi

MHP Genel Baskan Yardimcisi Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin selam ve sevgilerini ileterek “Genel Baskanimiz Sayin Devlet Bahçeli'nin selam ve sevgilerini siz degerli Adanali hemserilerime iletiyorum. Allah sizlerden de ve kendilerinden de razi olsun” dedi. Bahçeli’nin selami alanda bulunan binlerce vatandas tarafindan alkislarla karsilandi.

Türkiye neden hedef yapiliyor?..

 
 
MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, asirlardir Haçli Seferleri’ni durduran ve sadece kendisini degil yakin cografyadaki baska milletleri de isgalden kurtaran Türk Milleti’nin son kurdugu en güçlü devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik Batili emperyalist güçlerin siyasi, iktisadi ve terör saldirilariyla hedef alindigini hatirlatti. Bununla birlikte Türkiye’nin bölgesel güç konumundan daha yüksek hedeflere erismek istedigini, o yüzden küresel güçleri rahatsiz ettigini belirten Prof. Dr. Karakaya “21. yüzyilda yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Türkiye bu kurulan yeni dünya düzeninde gerçekten iddia sahibi ülkelerin basinda geliyor. Birinci Dünya Savasi'nda yenik sayildik ve o dönemde kurulan dünya düzeninde bir etkimiz olmadi. Ikinci Dünya Savasi'ndan sonra da o savasin galipleri yeni dünya düzeni kurdular. Orada da söz sahibi olamadik. Soguk savas dönemi küresellesme dönemi ama bugün dünyaya baktigimizda yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Türkiye ise bu yeni dünya düzeninde iddia sahibi ülkeler arasinda yer aliyor. Iste bu nedenle Türkiye hedef yapiliyor, bu nedenle Türkiye’nin istikrarsizlastirilmasi amaçlaniyor; besledikleri, eline silah verdikleri terör örgütleriyle bizi bu yüzden mesgul ediyorlar, bu yüzden Türkiye’yi disliyorlar.”

“Meseleye evrensel boyutta bakiyoruz”

Karakaya, Cumhurbaskani Erdogan'in zaman zaman ifade ettigi “Daha adil bir dünya mümkün” sözlerine atifta bulunan Karakaya, “Bizim misyonumuz çok daha farkli. Bu cografyayi bize yurt yapan ecdadin bize yükledigi, biraktigi bir misyon, bize gösterdigi bir vizyon var. Bir kizil elmamiz var. Sadece kendimiz için degil tüm insanlik için huzur istiyoruz. Meseleye evrensel boyutta bakiyoruz. Bundan dolayidir ki Devlet Bahçeli ‘Insanligin huzura ihtiyaci var’ diyor. Cumhurbaskani Erdogan da ayni seyi ifade ediyor, ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabini yaziyor ve bunu siyaset belgesi sekline dönüstürüyor. Iste Cumhur Ittifaki’nin farki budur. Cumhur Ittifaki’ni 15 Temmuz gecesi sela sesleri arasinda siz kurdunuz, milletimiz kurdu. 2023 yilinda yapilacak seçim bu anlamda gelecegimiz için, çocuklarimiz için, hepimiz için son derece önem arz ediyor.”

Cumhurbaskanligi Hükûmet Sistemi…

MHP Genel Baskan Yardimcisi Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin demokrasi açisindan da çok önemli oldugunu, geçmiste halkin sadece milletvekilini seçtigini, olusan Meclisin ise cumhurbaskanini belirledigini hatirlatarak “Bugün ise Cumhurbaskanligi Hükûmet Sisteminde vatandasimiz önüne gelen iki sandikla hem milletvekilini hem de cumhurbaskanini ve hükümeti kendisi tercih ediyor. Dolayisiyla geçmiste TBMM’deki temsil oranlari yüzde 50’lere kadar düsmüstü. Bu sistemde ise bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki temsil oranimiz yüzde 98 seviyelerinde. Yine bu sistem dünya konjonktürünü de dikkate aldigimizda ülkemizin gelecegi bekasi, kalkinmasi için son derece önemli.” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı