Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

3.5 milyondan fazla yurttaşın 611 milyar kredi borcu var

3.5 milyondan fazla yurttaşın 611 milyar kredi borcu var

3.5 milyondan fazla yurttaşın 611 milyar kredi borcu var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanligi üzerinden 'e-haciz' uygulamasiyla geçmise dönük borçlu esnaf, yurttas ve sanayicilerin hesaplarina bloke konulmasina sert tepki gösterdi.

'MÜFLIS TÜCCAR GIBILER'

Ülkeyi uçuruma sürükleyen ve ocaklari söndüren ekonomik krize çözüm üretmeyenlerin, 'Müflis tüccar eski defterleri karistirirmis' misaliyle hareket ettigini vurgulayan Barut, Meclis'te yaptigi konusmada geçmis dönemleri de kapsayan e-haciz uygulamasindan vazgeçilmesini, sicil affi çikarilmasini, borçlarin yeniden yapilandirilmasini, esnaf, sanayici, çiftçi ve yurttaslare destek verilmesini istedi.

'BORÇ VE ICRA RAKAMLARI ÜRKÜTÜCÜ BOYUTTA'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, söyle konustu:
'Ekonomik krizin darbe vurdugu esnaftan sanayiciye, emekliden isçisiye, çiftçiden kamu çalisanina herkes borç batagina saplandi. Vatandasin bankalara ve finansman sirketlerine tüketici kredisi ve kredi karti borcu 611 milyar lira oldu. 2019 yilinda borcunu ödeyemeyen 1 milyon 403 bin 546 kisi icra takibine alindi. 31 Aralik 2019 itibariyle borcunu ödeyemeyen 3 milyon 687 bin 359 kisi var. 1-16 Subat 2020 arasinda toplam 1 milyon 180 bin 879 yeni icra dosyasi açildi, icra dairelerinde 20 milyon 521 bin 389 dosya derdest bulunuyor.'

SICIL AFFI, YAPILANDIRMA VE DESTEK ISTEDI

Türkiye'yi yangin yerine çeviren siyasi ve ekonomik krize AKP'nin çözüm üretmedigini vurgulayan Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Vatandaslarimiz ve esnaflarimiz kullandiklari kredileri, kredi kartlarini, ticari kredilerini ve konut kredilerini ödeyemez halde. Sanayici, is insani ve esnaflarimiz, çekini yazdirdi. Yüksek faize maruz kalip temerrüte düsenlerin kredi sicilleri bozulmus oldu. Bu krize çözüm üretmeyenler simdi 'Müflis Tüccar Eski Defterleri Karistirirmis' misali e-haciz sistemiyle borçlu olan esnafindan sanayicisine herkesin hesaplarina bloke koyuyor. Bloke uygulamasindan vazgeçilmesini, sicil affi çikarilmasini, borçlarin yeniden yapilandirilmasini, esnaf, sanayici, çiftçi ve yurttaslarimiza destek verilmesini istiyoruz.'



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli