Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

4. trafik lambası beyaz ışık geliyor! Trafik ışıkları değişiyor işte yeni rengin anlamı Gelişen teknoloji sonrasında trafik

4. trafik lambası beyaz ışık geliyor! Trafik ışıkları değişiyor işte yeni rengin anlamı Gelişen teknoloji sonrasında trafik

Gelişen teknoloji sonrasında trafik lambaları için değişiklik sinyali geldi. Trafik lambaları değişiyor 4. trafik lambası olarak beyaz ışık geliyor.

Trafik lambaları için köklü değişik atağı büyük yankı uyandırdı. Tüm ülkelerde trafik lambaları 3 renk olarak uygulanırken bu renklere bir yenisi daha eklenecek. Kırmızı trafik lambası, sarı trafik lambası, yeşil trafik lambası sonrasında beyaz trafik lambası ile büyük bir yeniliğe imza atılacak.

Kırmızı ışık dur, sarı ışık hazır ve dikkatli ol yeşil ışık ise geç anlamında kullanılırken herkes beyaz trafik ışığının anlamını merak etmeye başladı. Peki, trafik lambaları ne zaman değişecek, beyaz ışık ne anlama gelecek? İşte tüm bu soruların yanıtları...

TRAFİK LAMBALARI DEĞİŞİYOR! BEYAZ TRAFİK IŞIĞI ANLAMI NE?

Dünya genelinde elektrikli otomobil ve otomatik pilot teknolojisi gelişmeye devam ederken yaşanan gelişmeler trafikte yeni düzenlemeleri zorunlu hale getirdi. Tesla başta olmak üzere pek çok firma tarafından sürücüsüz araçların yaygınlaşması ile trafik lambalarında bu araçlara yönelik düzenleme gündeme taşındı.

Geleneksel trafik kurallarının yeniden düzenlenmesinin zorunluluk haline geldiği ifade edelirken ABD'de beyaz trafik ışığı tartışmaları arttı. ABD'de gerçekleştirilen araştırma ile otonom yani sürücüsüz elektrikli araçlar için beyaz ışık getirilmesi gerektiği ortaya çıkarıldı.

Söz konusu düzenlemenin yapılması durumunda trafik hem yayalar hem de araçlar için yüzde 25 oranında rahatlayacak. Yeni trafik lambası düzenlemesi için pilot uygulama yapılması planlanırken uygulamanın başarısına göre düzenlemenin hayata geçirilebileceği ifade edildi.

Beyaz ışık sadece sürücüsüz araçlar tarafından kullanılacak ve trafiğe daha kolay uyum sağlamalarını mümkün hale getirecek. Düzenlemenin ilk etapta trafikta yoğun olarak otonom araç yer alan eyaletlerde uygulamaya alınacağı belirtiliyor.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli