Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

6 yaşındaki oğlunu sulama kanalında öldürmeye çalıştı

6 yaşındaki oğlunu sulama kanalında öldürmeye çalıştı

6 yaşındaki oğlunu sulama kanalında öldürmeye çalıştı

ADANA(GÜNAYDIN)Gazetesindn alinti

-Adana’da 6 yasindaki oglu B.Kiziltoprak’i sulama kanalina atarak öldürmeye tesebbüs ettigi iddia edilen Ömer Kiziltoprak, 20 yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasi istemiyle yargilanmaya basladi.
Adana 1.Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya tutuklu sanik Ömer Kiziltoprak, müsteki annesi Rahime ile taraflarin avukatlari geldi. Suçlamayi kabul etmeyen Kiziltoprak, asiri alkol aldigini, alkolü birakmasi için ailesinin yalan söyledigini iddia etti. Esinden ayrildigini, ogluyla kendisinin ve annesinin ilgilendigini belirten Kiziltoprak, “Halk Egitim Merkezi’ne denetim serbestlige giderken oglumu da götürmüstüm. Dönüste bir bahçeye oturduk. Ben bira içerken, oglum da oradaki su kanalinda oynuyordu. Eve gelirken, agabeyim Hasan, ‘yine içki mi içtin’ diyerek oglumu elimden çekti. Beni agabeyim Hasan ile yegenim Veysel dövdü.” dedi.
Mahkeme Baskani, babasi tarafindan sulama kanalinda öldürülmek istendigi iddia edilen küçük çocugun polisteki ifadesinde, “Babam beni suya batirdi. Nefes alamiyordum. Isçiler gelip kurtardi” sözlerini hatirlatmasi üzerine sanik baba Kiziltoprak, “Kesinlikle oglumu sulama kanalina atmadim, basini suya sokup çikartmadim. Insan çocuguna zarar verir mi?” dedi.
Sanigin annesi Rahime Kiziltoprak, oglundan sikayetçi olmadigini söyledi. Anne Kiziltoprak, oglunun asiri alkol aldigini, tutuklanip cezaevinde alkolü birakmasi için yalan söylediklerini belirtti. Kiziltoprak’in çeliskili ifadeler vermesi üzerine Mahkeme Baskani, “Ömer’in oglunu sulama kanalinda öldürmeye tesebbüs ettigini size kim haber verdi?” diye sormasi üzerine Kiziltoprak, damadinin telefonla arayip bilgi verdigini belirterek, “Damadim Osman, oglum Ömer’in oglunu suya attigini dengesiz hareketler yaptigini söyleyip gelmemizi istedi. Ben oglum Hasan ve torunum Veysel ile kanala giderken yolda karsilastik. Oglum asiri alkol aliyordu. Cezaevine girmesi için ‘Oglunu suya batiriyor’ diye sikayette bulunduk. Her sey alkol yüzünden oldu” dedi.
Mahkeme heyeti, sanik Ömer Kiziltoprak’in tutukluluk halinin devamina karar verip durusmayi, magdur B.Kiziltoprak’in  ve Osman Tasdemir’in ifadelerinin alinmasi için ileri bir tarihe erteledi.
 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı