Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Adana 2022 yatırım proğramından umduğunu bulamadı...

Adana 2022 yatırım proğramından umduğunu bulamadı...

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “İçinden çıkılması güç hale gelen ve Adana’nın trafik sorununun çözümlenmesinde öncü rol oynayacak Adana Metrosunun akıbeti hakkında 12/10/2018, 06/10/2020 tarihlerinde soru önergesi vermeme rağmen

Adana Milletvekili Ismail Koncuk, “Içinden çikilmasi güç hale gelen ve Adana’nin trafik sorununun çözümlenmesinde öncü rol oynayacak Adana Metrosunun akibeti hakkinda 12/10/2018, 06/10/2020 tarihlerinde soru önergesi vermeme ragmen bununla ilgili verdigim soru önergelerine Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin verdigi yazili cevapta net bir açiklama bulunmuyor.” dedi.

Koncuk, 10 Aralik 2010 tarihli Resmî Gazete yayinlanan, Bakanlar Kurulu kararina göre; Sehir içi rayli ulasim sistemleri metrolar ve bunlarla ilgili tesisler Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, tarafindan iktidar partisine ait sorunlu, yillardir tamamlanamayan tüm metrolar devir alinarak Belediyelerin üzerinden ciddi mali yük almis oldu. Adana ilimizde yapimi devam eden sehir içi hafif rayli ulasim sistemi ne hikmetse dâhil edilmemistir.

Akincilar-Çukurova Üniversitesi ve Sariçam’daki yeni stadyumu kapsayan ikinci etap rayli sistem güzergahini ne zaman tamamlayacaksiniz?

 

2011 yili seçimlerinden önce Adana’yi ziyaret eden dönemin Ulastirma ve Altyapi Bakani Sayin Binali Yildirim’in yaptigi konusmada, Adanali hemserilerimize 2. Etabi olan Akincilar-Çukurova Üniversitesi hattinin baslanacaginin sözünü vermistir, ancak 11 yil geçmesine ragmen neden bir arpa boyu yol kat edilmemistir.

Adana Milletvekili Koncuk, 31/10/2022 tarihinde bir kez daha soru önergesi verdigini belirterek, Cumhurbaskani tarafindan 2022 Yatirim Programi’na neden alinmadigini sordugunu, Adanalilara daha fazla üvey evlat muamelesi yapilmamasi gerektigini, Devlette devamlilik esasindan hareketle Sayin Cumhurbaskani’nin da, Adana halkina müteakip kere söz verip yerine getirilmeyen sözünün yerine getirilmesini Adanalilarin bekledigini belirtti.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı