Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Adana’da jakaranda coşkusu...

Adana’da jakaranda coşkusu...

Çukurova Belediyesi’nce bu yıl ilki gerçekleştirilen Jakaranda Kültür Sanat Festivali’nin açılışı muhteşem oldu. Grupların gösterilerinin renkli görüntüler oluşturduğu başlangıç yürüyüşüne Çukurova Belediye Başkanı Soner

Adana’yi kültür sanat etkinliklerine doyuracak Jakaranda Kültür Sanat Festivali muhtesem bir dizi etkinlikle basladi. Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen etkinlik festival yürüyüsü ile basladi. Turgut Özal Bulvari Gökkusagi Kavsaginda baslayan yürüyüs renkli görüntülere sahne oldu. Palyaço gösteriler, uzun bacak, dans gruplarinin gösterileri, ates sovlari, sihirbazlar ve canli heykel gösterileri renkli görüntüler olusturdu.

 

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’in de katildigi yürüyüs Sehitler Bulvari’nin Süleyman Demirel Bulvari ile kesistigi kavsaktaki konser alaninda son buldu. Konser öncesi konusan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, 2 yildir süren pandemi sürecinin herkesi çok yordugunu ve yiprattigini söyledi.

 

Bu nedenle festivali iki yildir ertelemek zorunda kaldiklarini anlatan Baskan Soner Çetin, “Ama artik bugün gerçeklestiriyoruz. Orhan Kemal’in deyimiyle bu bereketli topraklar çok degerli sanatçilar yetistirmistir. Adana’mizin tüm degerlerine sahip çikiyoruz. Adana kültürün ve sanatin da baskenti olabilecek bir potansiyele sahiptir. Bizim içimizde var. Adanali olmak bir ayricaliktir. Bugün yürüyüs ve konser yapiyoruz. 105 etkinlik var 6 noktada sanat çadirlari var. 35 müzik grubu, 25 çok degerli sanatçilar var. Yani 4 gün boyunca Adana’mizin Çukurova’mizi kültür ve sanat etkinliklerine doyuracagiz. Hiçbir seyi kaçirmanizi istemiyorum” dedi.

 

Baskan Soner Çetin konusmasina söyle devam etti:

“Her seyin ilki zordur. Biraz endiselerimiz vardi acaba nasil olacak diye. Çünkü jakarandanin ne oldugunu bile bilmeyenler olabilir. Çok güzel görünümlü bir agaç. Festivale bir sembol gerekiyordu biz de bunu tercih etti. 4 gün boyunca eglencenin kültür ve sanatin tadini çikarin istedik. Bugün bu kalabaligi görünce Adana’nin Jakaranda Kültür Sanat Festivali’ne hazir oldugunu gördüm. Hepinize tesekkür ediyorum.”

Resim önizlemesi

Baskan Soner Çetin’in konusmasinin ardindan davetlilerin de katilimi ile kurdele kesimi yapildi. Ardindan gerçeklesen Ceyhan Ertem konseri ile cosku doruga ulasti.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu