Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

ADANA Barut Adana'da karpuz tarlada kaldı

ADANA Barut Adana

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarlada fiyatı 10 kuruşa kadar gerilediği için üreticilerin hasat etmeden karpuz tarlasını sürdüğünü söyledi.

Barut Adana'da karpuz tarlada kaldi

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarlada fiyati 10 kurusa kadar geriledigi için üreticilerin hasat etmeden karpuz tarlasini sürdügünü söyledi.


Karpuz tarlalarindaki tabloyu yerinde inceleyen Ayhan Barut, Hem üreticinin hem tüketicinin mutlu olacagi, birlikte kazanacagi bir sistem için tarimsal faaliyetlerin ve çiftçilerin mutlak suretle desteklenmesi gerekiyor dedi.
Adana Milletvekili Ayhan Barut, tarlada fiyati 10 kurusa kadar düsüp nakliye giderini bile karsilamadigi için çiftçiler tarafindan hasat edilmeden sürülen karpuz tarlalarina gitti. Karatas Ovasi'ndaki karpuz ekili arazilerde inceleme yapan Ayhan Barut, gördügü yürek yakan aci tabloya tepki gösterdi. Adana'daki bereketli topraklarda yetisen karpuzun tarlada kaldigini anlatan Barut, Üretici karpuzunu hasat etmeden tarlayi terk etti. Traktörlerle tarlalarini sürüyor. Diger taraftan yoksul insanlar tarlalarda kalan karpuzu topluyor. Tarlada kilogrami 10 kurus olan karpuz büyüksehirlerde marketlerde 1 liranin üzerinde satiliyor. Üretici ürettiginden zarar etmis, nakliyesini bile karsilamadigi için ürünü toplamadan tarlasini sürüyor. Tüketici ise yüksek fiyattan karpuz almak zorunda kaliyor diye konustu.
ÜRETIM VE ÜRETICI DESTEKLENMELI
Hem üreticinin hem tüketicinin mutlu olacagi ve birlikte kazanacagi bir sistem için, tarimsal faaliyetlerin ve çiftçilerin mutlak suretle desteklenmesi gerektigini belirten Ayhan Barut, Yurtdisindaki üretilen ürünlere ve diger ülkelerin çiftçilerine degil, kendi çiftçimize ve tarimimiza destek verilmesi gerekiyor. Böyle olursa bu tablo yasanmaz. Çok acidir ki, sari sicagin altinda yüksek girdilerle üretilen karpuz maalesef tarlada kalmis, hasat dahi yapilmadan sürülüyor. Tarimsal üretimin ve çiftçilerin desteklenmesini isterken, ulusal bir tarim politikasi belirlenmesini, tarimsal üretim plani yapilmasini, magduriyeti önleyecek adimlar atilmasini talep ediyoruz diye konustu.

 


  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı