Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

ADANA MÜFTÜLÜĞÜ DEPREM MALZEMELERİNİ 7  AYDIR BİR DEPODA NİÇİN TUTUYOR?

ADANA MÜFTÜLÜĞÜ DEPREM MALZEMELERİNİ  7  AYDIR BİR DEPODA NİÇİN  TUTUYOR?

YOKSA BİRİLERİ TARAFINDAN BUHAR EDİLİP NAKİTE Mİ? ÇEVRİLİYOR

 

Asrın Felaketi olarak adlandırılan ve Kahraman Maraş üstü 7,7 şiddetinden yaşanan ve 11 İlimizin etkilendiği depremde  Yurt dışı ve yurt içinden Adana İl Müftülüğüne gönderilen yardım Malzemelerinin Organize sanayi bölgesinde bulunan bir Fabrikanın deposunda tutulduğu iddia edildi.

Araştırmalarımızın neticesinde  iddialarına göre, Asrın felaketi 6 Şubat depreminden donra  Adana müftülüğüne gerek yurt dışından gerek yurt içinden acil yardım amaçlı gönderilen ve Adana organize sanayiinde bulunan Ortadoğu Alüminyum Sanayi şirketinin deposunda yaklaşık 1000-1500 civarı jeneratör, tibbi malzeme, elektrikli soba vs. malzemeler, Il Müftüsü tarafından bir kısmının deprem bölgelerine gönderildiği, büyük bir kısmının ise hala gönderilmediği  ileri sürülerek,  gazetemize bilgi veren bir işadamının  iddiasına göre ‘’Bu durumun beni çok vicdanen rahatsız etmekte ve aşını derecede üzmekte, bunu söyleme gereği hissettim diye  sitemlerini dile getirdi.

 Acaba İl Müftülüğü bu acil Yardım amaçlı gönderilen malzemeleri yaklaşık 8 aydır hala elinde neden tutmaktadır? Hala neyi bekliyor?.. Tüm kamuoyunun aklında soru işareti kalıyor? Bu malzemeler, Neden deprem bölgesine gönderilmemiştir veya malzemeler organizeli bir şekilde yardım dağıtan AFAD veya Kızılay gibi kuruluşlara neden verilmemiştir. devredilmemiştir? Devlet yetkililerin bu konuda gereğini yapmasını bir vatandaş olarak talep ediyorum iddiaları basıncı olarak bize bilgi vermiştir.

Bu hususlarla ilgili Ortadoğu Alimünyum deposunda deprem zamanında görev yapan görevli personellerinin (imam, müezzin, memur vs) dinlenildiğinde gerçeklerin ortaya çıkacağını söylemektedir.Bu iddialar karşısında Adana Müftülüğü ne söyleyeceği kamuoyu tarafından merak edilmektedir...?

Ayrıca Depodan çıkan mal adetlerinin teslimat yerine gidene kadar yarısının buhar olduğu ileri sürülürken örneğin  tanesi 50 bin ile 60 bin tl arası olan jeneratörlerin 15 tanesinin nasıl ne şekilde buhar olduğu bu konuda ise depodan çıkış tutanakları ve teslim tutanaklarının incelendiğinde bu yüz kızartıcı olayın ise ortaya çıkacağı iddia edildi. Bu hassas konu ile ilgili Başta Adana Valiliği olmak üzere Adana Cumhuriyet savcılığı ve iç işleri Bakanlığına gerekli kişiler hakkında soruşturma açılması yönünde Kamuoyu adına talep ediyoruz

  Devamı Gelecek....

ADANA MÜFTÜLÜĞÜ DEPREM MALZEMELERİNİ  7  AYDIR BİR DEPODA NİÇİN  TUTUYOR?
http://www.cukurovaflash.com/haber/adana_muftulugu_deprem_malzemelerini_7_aydir_bir_depoda_nicin_tutuyor-8677.html

 

ADANA İL VE İLÇE MÜFTÜLÜKLERİNDE NELER OLUYOR
http://www.cukurovaflash.com/haber/adana_il_ve_ilce_muftuluklerinde_neler_oluyor-8671.html

 

Çukurova Müftüsünden Personele MOBBİNG iddiası
http://www.cukurovaflash.com/haber/cukurova_muftusunden_personele_mobbing_iddiasi-8673.html

 

BU EKONOMİK KRİZDE DEVLET NASIL ZARARA UĞRUYOR İDDİASI
http://www.cukurovaflash.com/haber/bu_ekonomik_krizde_devlet_nasil_zarara_ugruyor_iddiasi

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı