Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Adana'da HTŞ'nin sözde 'sınır nöbetçisi' yakalandı

Adana

Adana'da HTŞ'nin sözde 'sınır nöbetçisi' yakalandı

ADANA'da, terör örgütü El-Kaide'nin Suriye kolu olan Heyet Tahrir el- Sam'a (HTS) yönelik operasyonda, örgütün hakimiyet bölgelerinde sözde sinir nöbeti tuttugu, çatismalarda aktif rol üstlendigi belirlenen M.B.A. (45), polisin operasyonuyla yakalandi. Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, terör örgütü HTS ile baglantili oldugu belirlenen M.B.A.?nin, siginmaci gibi sinirdan Türkiye'ye girip, Adana'ya geldigini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 'uyusturucu' ve 'hirsizlik' gibi çok sayida suç kaydi bulunan süpheli M.B.A.?yi düzenlenen operasyonla yakaladi.

 

SINIR NÖBETI TUTMUS

Süpheli M.B.A.?nin, örgütün Suriye'deki iç savastan faydalanip, Hama'da hakimiyet kurdugu bölgelerde olusturdugu hatlarda sözde 'sinir nöbeti' tuttugu, çikan çatismalarda da aktif rol üstlendigi öne sürüldü. M.B.A.?nin, örgütün sözde 'cihat' çagrisina uyarak Suriye'ye geçtigi, örgütün dagilma sürecine girince Türkiye'ye döndügü ögrenildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgusunda örgütle baglantisini kabul eden M.B.A.'nin, 'etkin pismanlik yasasi' hükümlerinden yararlanmak istedigi öne sürüldü. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen M.B.A., çikarildigi mahkemece tutuklandi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli