Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

AKARYAKITA GELEN ZAMLARDAN DOLAYI ÇİFTÇİ EKİM YAPAMAYACAK.!

AKARYAKITA GELEN ZAMLARDAN DOLAYI ÇİFTÇİ EKİM YAPAMAYACAK.!

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklama ile çiftçinin en önemli harcamalarından biri olan motorine gelen zamlar yıllık artış bazında %150’i aşarak %200’e vardığını, motorinin litresi 1 Ocak 2022’de lit

AKARYAKITA GELEN ZAMLARDAN DOLAYI ÇIFTÇI EKIM YAPAMAYACAK.!

 

Adana Milletvekili Ismail Koncuk, yaptigi yazili açiklama ile çiftçinin en önemli harcamalarindan biri olan motorine gelen zamlar yillik artis bazinda %150’i asarak %200’e vardigini, motorinin litresi 1 Ocak 2022’de litresi 12,86 iken 8 Mart 2022 Sali günü itibariyle ne yazik ki 21 TL’yi astigini, çiftçiye verilen mazot destegi bir önceki üretim sezonunda %45’ini karsilarken son zamlarla bu üretim sezonunda %12’e gerilemis oldugu söyledi.

Akaryakita üst üste gelen zamlar tarimsal üretimi tehdit ediyor.!

 

Bu baglamda yasanan sorunlari Meclis gündemine tasimak için Tarim ve Orman Bakani Sayin Vahit Kirisci tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek soru önergesi verdigi belirtti.

“Akaryakita üst üste gelen zamlar yalnizca araç sahiplerini degil, tarimsal üretimi tehdit eder seviyelere ulastigindan, üretici bu yil üretim yapmaktan kaçiyor. Bunu önlemek için acil eylem planiniz var midir? Bu paketi ne zaman devreye sokacaksiniz?

 

Çiftçinin kullandigi mazotta ÖTV ve KDV indirimi yapilmasi için Bakanliginizin bir çalismasi olacak midir?”

Yat sahiplerine verilen mazot destegi çiftçilere de vermeli.!

Koncuk vermis oldugu soru önergesinde son olarak, “Yeni üretim sezonunda çiftçiye özel ek destek ya da indirimli fiyat uygulanmasinin olup olmayacagini, yat sahiplerine verilen %50 mazot destegini çiftçilere de vermeyi düsünüyor musunuz?” diyerek sözlerini tamamladi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı