Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Akay, Engelli Dernekleri ile buluştu

Akay, Engelli Dernekleri ile buluştu

“Engelli Meclisi kurun Yönetime katkı verin”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay Engelli Derneklerinin Baskan ve yöneticileri ile bir araya gelerek yönetime aktif olarak katilmalari çagrisinda bulundu

Akay yapilacak tesis için Engellilerin görüsünü aldi

“Birlikte yönetip, birlikte basaracagiz” sloganiyla hizmetlerini sürdüren Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, görüs alis-verisinde bulunmak üzere Adana’da faaliyet gösteren Engelli Derneklerinin Baskan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Seyhan Belediyesi Encümen salonunda genis katilim saglanan toplantida Baskan Akay, “Seyhan’i, Seyhanli ile yönetme düsüncesi çerçevesinde Engelli bireylerin temsilcileri olarak sizlerin de yönetimde söz sahibi olmanizi istiyorum. Bu çerçevede katkilarinizi bekliyorum” dedi.

“BIRLIKTE YÖNETIP, BIRLIKTE BASARACAGIZ”

Kent Konseyinin kararlarini Meclis’e öncelikli olarak tasiyacagini ve konu hakkinda Konseyin Meclis üyelerine bilgi sunmasini saglayacagini yineleyen Baskan Akay, “Engelli bireylerin de sorunlari var. Bu sorunlari Meclise tasimak için sizin de Seyhan Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kurmanizi istiyorum. Engelli bireylerin ve Engelli bireylerin sorununa çözüm üretenlerin oldugu Engelli Meclisi sayesinde bire bir yasadiginiz sorunlari daha kolay bizlere ulastirabilirsiniz. Kisaca sizin de yönetimde söz sahibi olmanizi bekliyorum” dedi.

AKAY, ENGELLI BIREYLER IÇIN YAPILACAK TESIS IÇIN GÖRÜS ALDI

Seyhan Belediyesi olarak dezavantajli gruplara öncelik verdiklerini animsatan Baskan Akay, bu çerçevede Engelliler bireylerin her türlü ihtiyacinin karsilanabilecegi bir tesis yapacaklarini belirtti. Bir proje üretirken, tesisten faydalanacak gruba danisarak ilerlediklerini kaydeden Baskan Akay söyle konustu;

“PROJELERIMIZI BELKI YAVAS AMA EKSIKSIZ YAPMAK ISTIYORUZ”

“Daha önce Emekliler için bir proje düsünmüstük. Önce Tüm emekli Derneklerinde görüs talep ettik. Çünkü o tesisteki ihtiyaçlari en iyi, o tesisi kullanacaklar bilir. Biz ‘önce projeyi yapalim, sonra eksikleri yapariz’ düsüncesinde degiliz. Ciddi kaynak harcayarak yaptigimiz projeleri belki yavas yavas ama eksiksiz yapmak istiyoruz. Bizim Engelli bireylerin faydalanmasi için yapacagimiz tesis için de sizlerden görüs bekliyorum. Ne olmali? Nasil Olmali? Bu konuda bir rapor hazirlarsaniz, buna uygun projelendirir, bittiginde de sizin kullaniminiza sunariz”

ENGELLI DERNEK BASKAN VE ÜYELER’DEN BASKAN AKAY’A TESEKKÜR

Baskan Akay, konusmanin ardinda Dernek Baskan ve üyelerini tek tek dinledi. Engelli Derneklerin Baskan ve üyeleri, Baskan Akay’a kendilerini yönetime katilim çagrisi ve sorunlarini dinlemesi nedeniyle tesekkür ettiler.

TOPLANTIYA KATILAN DERNEKLER

Türkiye Sakatlar Dernegi Adana Sube, Adana Isitme Engelliler Dernegi, Adana Down Sendromu Dernegi,  ZIÇEV Dernegi, Alti Nokta Körler Dernegi, Dünya Sakatlar Dernegi, Arti Engelliler Dernegi, Otizmle Baris Dernegi, Mavi Su Engelliler Dernegi, GÖR-BIR, SIZE-DER,  Pera Engelliler Dernegi, ÇÖZ-DER, EBIMED Dernegi,  Engelsiz Yasam ve Farkindalik Dernegi, Kadin Eli Dernegi, Batuhan Eruçar Spor Kulübü, Adana Görme Engelliler Spor Kulübü, Son Nokta Engelliler Gençlik Spor Kulübü, Adana Engelliler Spor Kulübü, Marti Engelliler Spor Kulübü, Hayat Paylasinca Güzel Spor Kulübü, Çukurova Ampute Spor Kulübü, Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Dernegi ve Ilk Nefes Engelliler Spor Kulübü



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı