Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE BESLENME EĞİTİMİ

AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE BESLENME EĞİTİMİ

-“BESLENMENİN HASTALIKLARIN ÖNLENMESİ VE GELİŞİMESİNİN ENGELLENMESİNDEKİ ÖNEMİNİN ORTAYA KONULMASIYLA DİYETİSYENLİK MESLEĞİ DE GELİŞME GÖSTERMİŞTİR”

-SANKO ÜNIVERSITESI BESLENME VE DIYETETIK BÖLÜMÜ ÖGR. GÖR. SAHIN:

 

SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ögr. Gör. Benan Sahin, beslenmenin hastaliklarin önlenmesi ve gelismesinin engellenmesindeki öneminin ortaya konulmasiyla diyetisyenlik mesleginin de gelisme gösterdigini söyledi.

 

Özel Gaziantep Amerikan Kültür Koleji 11 ve 12’nci sinif ögrencileriyle bir araya gelen Ögr. Gör. Sahin, beslenmenin öneminin son yüzyilda yapilan arastirmalarla ortaya konulmasiyla birlikte diyetisyenlerin çalisma alanlarinin daha da arttigini kaydetti.

 

Diyetisyenlerin, beslenme ve diyetetik çatisi altinda çesitli alanlarda uzmanlasmis saglik profesyoneller oldugunu belirten Ögr Gör. Sahin, toplu beslenmenin yapildigi birçok kurum ve kuruluslarda veya bireysel ihtiyaçlara uygun olacak sekilde çalisma alanlarinda istihdam edildiklerine vurgu yapti.

 

DIYETISYENLERIN GÖREV ALANLARI

Ögr. Gör. Sahin, diyetisyenlerin görev alanlarini su sekilde siraladi:

“ - Beslenme sorunlari ve saglikli beslenme aliskanliklari konusunda danismanlik yapmak,

- Kisilerin tercihlerini ve saglik ihtiyaçlarini dikkate alarak menü planlari yapmak ve gelistirmek,

- Yeme düzenlerinin etkilerini degerlendirmek ve gerektigi gibi degistirmek,

- Vücudun fonksiyonlarinin besin kaynagi tarafindan nasil etkilendigini arastirmak,

- Hasta bireye özgü beslenme programini diger saglik çalisanlariyla is birligi içerisinde yapmak,

- Spor profesyonellerine, diyet ile performanslarini nasil optimize edebilecekleri ve optimum vücut büyüklügüne nasil ulasabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmak,

- Yeterli ve dengeli beslenme ve beslenme aliskanliklari hakkinda saglikli ve hasta bireylere egitimler vermek,

- Toplumda sik görülen hastaliklarin önlenmesi veya yönetilmesi arasindaki iliski konusunda halki bilgilendirmek,

- Gebe, bebek, çocuk, sporcu, yasli gibi özel risk gruplarindaki bireylere saglikli beslenme konusunda destek vermek gibi çesitli görevleri vardir.”

 

DIYETISYENLER AKADEMIK KARIYER YAPABILIR

Diyetisyenlerin lisansüstü egitimlerini tamamladiktan sonra ‘akademisyen’ unvaniyla diyetisyen adaylarini yetistirebileceklerini anlatan Ögr. Gör. Sahin, SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü hakkinda ise su bilgileri paylasti:

“Akredite olan bölümümüzün akademik kadrosunda iki profesör, üç doktor ögretim üyesi, iki ögretim görevlisi, iki arastirma görevlisi ve bir uygulama sorumlusu bulunmaktadir.

 

Uygulamali egitimleri yapabildigimiz laboratuvarlarimizin ve SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin varliginin avantajlari yaninda, ögrencilerimiz kolaylikla ulasilabildikleri hocalarimizdan egitim-ögretim süreçleri boyunca destek alabilmektedir.”

Alaninda deneyimli ve profesyonel ögretim üyelerinin yani sira, genç ve dinamik ögretim elemani kadrosuyla tam donanimli meslek mensuplari yetistirdiklerine dikkat çeken Ögr. Gör. Sahin’e, sunumunu ardindan Okul Müdürü Özgen Bilgin ve Rehber Ögretmen Verda Sabuncu tesekkürlerini ileterek, çiçek takdim ettiler. 

 



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli