Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

“30 Ağustos kutlu olsun”

“30 Ağustos kutlu olsun”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 30 Ağustos Zaferiyle Türk Milletinin, bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiğini söyledi.

“30 Agustos kutlu olsun”

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, 30 Agustos Zaferiyle Türk Milletinin, bagimsiz yasama kararliligini tüm dünyaya ilan ettigini söyledi.

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 97’nci yildönümü dolayisiyla mesaj yayinlayan Baskan Soner Çetin, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayis 1919’da baslattigi Ulusal Kurtulus Savasi’ni 30 Agustos 1922’de zaferle taçlandirmis ve Türk Milletinin bagimsizlik kararliligini tüm dünyaya ilan etmistir” dedi.

Sevr ile parçalanip yok edilmek istenen Türk Milletinin Ulusal Kurtulus Savasi’yla dünya tarihinde esine az rastlanir bir direnis gösterdigini vurgulayan Baskan Soner Çetin, “Milletimizin birlik beraberlik içinde ortaya koydugu istiklal mücadelesi Büyük Önder’in askeri dehasi sonucu zaferle sonuçlanmistir.  Büyük Zafer sonrasi kurulan cumhuriyet bizlere Büyük Önder Atatürk ve bu vatan için gözünü kirpmadan canini veren sehitlerimizin bizlere emanetidir. Hiç yilmadan, her kosulda bu emanete sahip çikacagiz” seklinde konustu. Baskan Çetin söyle devam etti:

“Büyük zorluklar ve fedakarliklar sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyetine sahip çikmak hepimizin birinci görevidir. Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet degerlerine yüceltip, Büyük Önder’in isaret ettigi, ‘muasir medeniyet’ seviyesine çikmak için gece gündüz çalismak zorunda oldugumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle 30 Agustos Zafer Bayramini kutluyor, Atatürk ve tüm sehitlerimizi saygi ve sükranla aniyorum.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli