Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adana'da 26'ncı uluslararası altın koza film festivali heyecanı

Adana

Adana'da 26'ncı uluslararası altın koza film festivali heyecanı

ALTIN KOZA

TÜRKIYE’DE CINSIYET ESITLIGINI SAGLAMAK IÇIN 5050×2020 KAMPANYASINI IMZALAYAN ILK FESTIVAL OLDU!

 

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ve bu yil 23-29 Eylül tarihleri arasinda gerçeklesecek olan 26. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali Yerel Basin Toplantisi, 18 Eylül’de Adana’da gerçeklesti. Toplantiya, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Adana Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Türkan Esli, festival direktörü Kadir Beycioglu ile festivalin bu yilki yürütme kurulu üyeleri Menderes Samancilar, Timur Savci ve Nebil Özgentürk katildi. Festival programinin ve bu yil getirilen yeniliklerin anlatildigi toplantida, Türkiye’de cinsiyet esitligini saglamak amaciyla 5050×2020 kampanyasi imzalayan ilk festivalin Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali oldugu da duyuruldu.

 

26. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali’nin yerel basin toplantisi Divan Adana’da yapildi. Festivalin bu yilki programinin, yeniliklerin ve ilklerin açiklandigi basin toplantisinda, festival kapsaminda gerçeklesecek söylesi ve panellerden de bahsedildi.

 

Basin toplantisinda konusma yapan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar “Altin Koza, Adana, sanat ve sinema dünyasi için çok önemlidir. Aslinda bu yil Altin Koza’nin 50’nci yili ancak; festivalin bazi yillar yapilamamasi nedeniyle bu yil 26.’si düzenlenmektedir. Yerel seçimlerin geç bir tarihte yapilmasi nedeniyle Altin Koza için çalismalarimizi çok kisa sürede yapmak zorunda kaldik. Sanati, sanatçiya emanet etmek gerekir düsüncesiyle festivalimizi, sanat dünyasindaki ehil insanlara teslim ettik ve Adanali saygideger sanatçilar Menderes Samancilar, Timur Savci ve Nebil Özgentürk’ü Adana’ya davet ettik. Kendileri, çok kisa bir süre içerisinde alinabilecek en iyi sonucu almak için büyük çaba gösterdiler, basari elde ettiler” dedi. Karalar sözlerini; “Sanatin, kültürün olmadigi yerde baris, huzur ve kardeslik yoktur. Insanlari, siyasi görüs ayirt etmeden birlestiren temel güçlerden biri sanattir. Sanat; kardesligi, barisi tesis eder ve insani bilinçlendirir. Bu dogrultuda, bu inançla, sanata destegimizi katlayarak artiracagiz” diyerek tamamladi.

 

5050×2020 KAMPANYASINI IMZALAYAN ILK FESTIVAL

 

26. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali Direktörü Kadir Beycioglu basin toplantisinda yaptigi konusmada; festival izleyicisinin yogun ilgi gösterdigi Dünya Seçkisi Bölümü’nde bu yil, festivalin durusuna yakisan ve festivalin toplum sorumluluguna olan duyarliligini sergileyen filmler seçmeye çalistiklarini belirtti. Beycioglu “Altin Koza Film Festivali olarak bu yil, Türkiye’de cinsiyet esitligi sözünü veren ilk festival olduk. 5050×2020 kampanyasini imzalayarak 2020 yilina kadar cinsiyet esitligini savunacagimizi taahhüt ettik ve festival seçkisinde de, kadinlarin esit temsilini saglayacak sekilde bir kurgu olusturmaya çalistik. Bu kapsamda Dünya Seçkisi Bölümü’nde; Afgan sinemasina bakan, Afgan kadin

yönetmenlerin gözüyle Afganistan’da kadinlarin yasadigi toplumsal sorunlari ön plana çikaran “Kadin Gözüyle Afganistan” bölümüne yer verdik” seklinde konustu.

 

5050x2020 KAMPANYASI HAKKINDA

5050x2020 kampanyasi, sinema sektöründe 2020 yilina kadar cinsiyet esitliginin saglanmis olmasini hedefliyor. Sinema sektöründe görev alan kadinlari maddi ve manevi olarak desteklemeyi içeren kampanya simdiye dek; Cannes, Venedik, Berlin, Toronto ve Locarno da dahil 35 uluslararasi film festivali tarafindan imzalandi.



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli