Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Bombacı kadın teröristten 'topuklu' keşif

Bombacı kadın teröristten

Bombacı kadın teröristten 'topuklu' keşif

Bombaci kadin teröristten 'topuklu' kesif

'Tüm kesif tespitlerini Suriye'deki örgüt mensuplarinin görmesi için sifreli telefondaki WhatsApp durumumda paylastim'

Adana'da, terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik sorusturma kapsaminda bombali eylem yapmak için Türkiye'ye giris yaptigi belirlenerek tutuklanan ve etkin pismanlik hükümlerinden faydalanarak itirafçi olan yabanci uyruklu kadin teröristin fiziksel olarak dikkat çekmemek için kisa elbise ve topuklu ayakkabi giyip gezdigi belirlendi.


Suriye'den bombali eylem yapmak için Türkiye'ye giris yaptigini belirlen ve polisin Temmuz ayinda yakaladigi Suriye uyruklu Miray H. (20), Cevher H. (41) ve Kadriye O. (40) hakkindaki sorusturma tamamlanarak iddianame hazirlandi.
Terörist Miray H. için 'devletin birligini ve ülke bütünlügünü bozma' suçundan agirlastirilmis müebbet, Kadriye O. ve Cevher H. için 'silahli terör örgütüne üye olma' suçundan ise 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle hazirlanan iddianame, Adana 12. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Topuklu dövmeli
Etkin pismanlik hükümlerinden faydalanan Miray H.'nin, ifadesinde, örgütün dag kadrosunda yer alan iki teröristin telkinleriyle 2014 yilinda terör örgütü YPG/PKK'ya katildigini, sifreli bes farkli bomba düzenegi yapmayi ögrendigini anlatti. Örgüt üzerinde her an operasyon baskisi oldugunu belirten Miray H., 'Bana eylem yapmam için talimat verildi ayrica kiralik ev bulmam, bu evi ayda bir degistirmem, kendimi Samli Arap bir turist olarak tanitmam istenildi. Bana fiziksel olarak dikkati çekmemek için kisa elbiseler ve mayo giymem, bahar aylarinda topuklu ayakkabi, yaz aylarinda açik ayakkabi tercih etmem ve geçici dövme yaptirmam gerektigi söylendi' dedi.
Örgütsel egitimlerini tamamladiktan sonra sahte kimlik ve yol izin belgesiyle Akçakale'den kuryeler araciligiyla bu yil Türkiye'ye geçtigini anlatan Miray H., kesif yaptigi yerlerle ilgili bilgi aktaracagi bir telefon verildigini, bu telefona daha önceden yüklenilmis, dikkat çekmemek için arkadaslariyla sevgili gibi göründükleri fotograflar oldugunu belirtti.

Durumunda paylasti
Antalya'da kiralik ev tutarak 3 ay boyunca kesif çalismasi yaptigini belirten Miray H., tüm kesif tespitlerini Suriye'deki örgüt mensuplarinin görmesi için sifreli telefondaki WhatsApp durumunda paylastigini itiraf etti.
Kesif çalismalari sirasinda örgütün amacinin sivil insanlara zarar vermek oldugunu ve kandirildigini anladigini ve bu nedenle kendisine verilen bombali eylem talimatini yapmamak için takip edildigi hissine kapildigi yalanini sifreli bir sekilde görüsme yaptigi örgüt mensuplarina söyledigini ifade eden Miray H., bunu bahane ederek kaçtigini, kendine yeni bir hayat kurmak için kimlik çikartmak istedigi sirada yakalandigini anlatti.

Sifreli saldiri planlari
Terör örgütünün metropolde sansasyonel nitelikte bombali sabotaj türü eylem için genel ve özel olmak üzere iki tür sifreleme taktigi bulundugunu anlatan Miray H., 'Genel sifrelemeyi tüm örgüt mensuplari bilir. Örgüt eylem yapilacak yerleri sanatçi isimleri üzerinden sifrelemistir. Her sanatçinin ismi bir mekani ifade edecek sekilde kodlanmistir. Özel sifreleme yönteminde ise eylem yapacak teröriste özel olarak emojiler gönderilir. Bana da eylemde kullanacagim özel emoji listesi hazirlanmisti' dedi.

Eylemin emoji listesi
Bir sanatçinin adinin merkez, digerinin sahil, bir baskasinin ise bar ve lokanta gibi eylem yapilacak yerleri ifade ettigini kaydeden Miray H., yapilacak eylemle ilgili örgütün WhatsApp üzerinden hazirladigi özel 'emoji' listesini de açikladi. Miray H, 'Aglayan adam: kesfe devam et, gitar: eylem zamani aksam saat 20.00, ters parmak: eylem yapabilirsin, kalp: sivil vatandas, pasta: paraya ihtiyacim var, üzgün adam: eylem zor, düsünen adam: neredesin'. Ben tüm bu sifreli görüsmeleri benimle irtibatli olan örgüt mensubuna gönderiyordum. Sifreli konusma taktigini ögrenen bir örgüt mensubunun telefonla açiktan konusmasi kesinlikle yasak' dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı