Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Avcı, “Doğu Türkistan Türk’tür, Türk kalacaktı!

Avcı, “Doğu Türkistan Türk’tür, Türk kalacaktı!

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, 1949’dan beri Çin’in işgali altında tutulan Doğu Türkistan Cumhuriyeti’nde 5 Temmuz 2009 tarihinde yine kızıl kapitalist Çin yönetimi tarafından yapılan toplu katliamların yıl dönümünde mesaj

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Il Baskani Bünyamin Avci, “Çin’in nüfusu, ekonomisi, ordusu, silah gücü ne olursa olsun, Dogu Türkistan Türk’tür, Türk kalacaktir!” dedi.

1949’dan beri isgal altinda…

MHP Adana Il Baskani Bünyamin Avci, 1949’dan beri Çin’in isgali altinda tutulan Dogu Türkistan Cumhuriyeti’nde 5 Temmuz 2009 tarihinde yine kizil kapitalist Çin yönetimi tarafindan yapilan toplu katliamlarin yil dönümünde mesaj yayimladi.

Türkiye’nin iki katindan daha büyük…

Avci, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Türkiye’mizin iki katindan daha fazla cografi büyüklüge, eritilmis olmasina ragmen hâlâ yaklasik 40 milyon nüfusa sahip oldugu bilinen Dogu Türkistan Cumhuriyeti, asirlarca Rus ve Çin isgallerine maruz kalmis, Dünyanin en medeni ülkelerinden biri olarak iki barbar zihniyete karsi her zaman yasama mücadelesi vermis ana ve ata yurdumuzdur.”

“5 Temmuz 2009’u unutmadik”

“13 yil önce baskent Urumçi’de meydana gelen ve Dogu Türkistan’a yerlestirilen Çinlilerin ve Çin ordusunun saldirilari sonucunda binlerce kardesimizin öldürüldügü, binlercesinin kaçirilarak kaybedildigi vahset, hafizalardan silinmeyen dramlardan sadece biridir. 5 Temmuz 2009’u unutmadik, unutturmayacagiz.”

 

“Çin soykirim politikasindan ve isgalden vazgeçmeli”

“Soydaslarimizin adini, dilini, dinini, kültürünü, tarihi mirasini yok etmeye çalisan, milyonlarca kardesimize ölüm kamplarinda en agir iskence yöntemlerini uygulayan, çocuklari analarindan babalarindan ayiran, aileleri paramparça eden Çin yönetimi bugün hâlâ sürdürdügü zulümleri durdurmali, soykirim politikasindan ve isgalden vazgeçmelidir.”

 “Ilk ziyaret eden Devlet Bahçeli”

“Dogu Türkistan, ezeli ve ebedi özbeöz Türk yurdudur! Bu gerçegi hiç kimse tarihten silemez, silemeyecektir. Ülkemizden Dogu Türkistan’a ilk giden devlet adami Genel Baskanimiz Sayin Devlet Bahçeli’nin ifadeleriyle ‘Mazlum Dogu Türkistan, hakli ve baki kalacak davamizdir.’ Çin’in nüfusu, ekonomisi, ordusu, silah gücü ne olursa olsun, Dogu Türkistan Türk’tür, Türk kalacaktir.”

“Sincan” degil, “Dogu Türkistan”…

“Dogu Türkistan’la ilgili haberlerde ‘Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ ifadesini kullanmak son derece yanlistir. Bu ifade, isgalcilerin, zalimlerin Dünyaya kabul ettirmeye çalistigi tarihi çarpitmadir, tarihi hafizayi kazima, Dogu Türkistan adini unutturma, bir büyük medeniyeti tamamen asimile etme amaci tasimaktir. Basta ajanslar olmak üzere, ajanslardan servis edilen bültenleri kullanan yazili, görsel, isitsel basin-yayin organlari bu tuzaga düsmemeli, Çin’in kirli hedefine hizmet etmemelidir. O yüzdendir ki inatla ve israrla DOGU TÜRKISTAN adini kullanmaliyiz.”

Osman Batur, Mehmet Emin Bugra, Isa Yusuf Alptekin…

“Bu vesileyle; Dogu Türkistan’in yasamasi ugrunda, Dogu Türkistanli kardeslerimizin var olma mücadelesinde katledilen, ömür tüketen, can veren, sehit olan Osman Batur Han’i, Mehmet Emin Bugra’yi, Isa Yusuf Alptekin’i; tüm kahramanlarimizi rahmetle, minnetle, dualarla aniyorum; ruhlari sad olsun. Yüce Allah yeryüzündeki ordusu asil ve aziz Türk milletine birlik, dirlik yolunda yar ve yardimci olsun; Dogu Türkistan’imiz var olsun, zalimler kahrolsun!”



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı