Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ayhan Barut, 5 Ocak Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü'nü kutladı

Ayhan Barut, 5 Ocak Adana

Ayhan Barut, 5 Ocak Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü'nü kutladı

Ayhan Barut, 5 Ocak Adana'nin Düsman Isgalinden Kurtulus Günü'nü kutladi

'Kurtulus mücadelesine ilham veren kahramanlari sükranla aniyoruz'

'Kurtulus günümüz kutlu olsun'


ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nin düsman isgalinden kurtulusunun 98'inci yildönümünü büyük bir gurur, onur ve coskuyla kutladiklarini söyledi.

KANLARIYLA DESTAN YAZDILAR

5 Ocak Kurtulus Bayrami dolayisiyla açiklama yapan CHP Adana Milletvekili Barut, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Mart 1923 tarihinde Adana ziyaretinde, 'Bende bu vakayiin ilk tesebbüs hissi bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmustur' sözünü animsatti. Bu sözlerin Adana'nin Ulusal Kurtulus Savasina ilham verdigini net biçimde gösterdigini animsatan Barut, 'Memleketimizi isgale girisen Fransizlara karsi, bagimsizlik sevdalisi yigit Adanali hemsehrilerimiz, 'Tam bagimsiz bir Türkiye' için canini ve kanini hiçe sayarak destan yazmislardir' dedi.

'KURTULUS GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN'

Emperyalist isgalden kurtulus günü olan 5 Ocak 1922'nin tarihin unutulmaz sayfalarina altin harflerle kazindigini dile getiren Ayhan Barut, '5 Ocak 1922, isgale karsi bagimsizlik ugruna verilen görkemli mücadelenin essiz bir zaferle sonuçlandigi gurur ve onur günüdür. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile kurtulus mücadelesinde kaniyla ve caniyla kahramanlik destani yazan sehitlerimizi, gazilerimizi minnet, özlem ve rahmetle aniyoruz. 5 Ocak Kurtulus Bayramimiz kutlu olsun' diye konustu.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli