Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Bakanı Kirişçi Adana'da ‘Tarım Zirvesi’ne Katılacak!

Bakanı Kirişçi Adana

Covid-19 pandemisiyle stratejik önemi artan tarım sektöründeki gelişmeler, Adana’da gerçekleştirilecek zirveyle gündeme taşınacak. MÜSİAD Adana tarafından gerçekleştirilecek ‘Tarım Zirvesi’ne Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit K

Iklim degisikligi, kuraklik, nüfus artisi, savaslar ve salgin hastaliklarla önemi daha da artan tarim sektörüne yönelik içerigi zengin etkinliklerden biri 9 Haziran 2022 tarihinde Adana’da gerçeklestirilecek. Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) tarafindan gerçeklestirilecek ‘Gelecek Tarimda’ baslikli ‘Tarim Zirvesi’ne Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisçi de katilacak.

Açilis konusmalarini MÜSIAD Adana Baskani Burhan Kavak, MÜSIAD Tarim Gida ve Hayvancilik Sektör Kurulu Baskani Cemal Özen, MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisçi’nin yapacagi Tarim Zirvesi’nde çok sayida akademisyen, çiftçi temsilcisi, is insani ve gazeteci sunum yapacak.

3 PANEL VE ONLARCA ÜNLÜ KONUSMACI

‘Yeter ki Üret’, ‘Yeni Dünya Düzeninde Tarim’ ve ‘Tarimda Katma Deger Arayisi’ basliklarinda panellerin yer alacagi Tarim Zirvesi’nde Ziraat Bankasi Genel Müdürü Alparslan Çakar, ‘Tarimda Finansal Destekler’; TÜSEDAD Baskani Sencer Solakoglu, ‘Türkiye Tarimla Kalkinir mi?’; TIGEM Eski Genel Müdürü Halis Bilden, ‘Tarimda Verimli Sulamanin Ekonomiye Etkisi’; Fiberli Direktörü Hakan Öztürk, ‘Tarimda Yeni Üretim Teknikleri’ konularinda sunum yapacak. Tarim yazari Ali Ekber Yildirim’in sunum yapacagi zirvede Dünya Gazetesi Yayin Kurulu Baskani Dr. Seref Oguz, TGRT Ekonomi Müdürü Celal Toprak ve Refleks Gazetesi Sorumlu Yazi Isleri Müdürü Mehmet Ulugtürkan da panellere moderatörlük yapacak.

 

KAVAK: TARIMIN BASKENTINDE AGIRLAYACAGIZ

Etkinlige ev sahipligi yapacak MÜSIAD Adana’nin Baskani Burhan Kavak, “Tarimin Türkiye’deki baskenti olarak degerlendirilen Adana’da gerçeklestirecegimiz Tarim Zirvesi’ne ülkemizin dört bir yanindan bu sektörle ilgisi olanlari davet ettik. Sektörün mevcut durumunu degerlendirecegimiz, sorunlari gündeme getirerek çözüm önerisi sunacagimiz etkinlikte Tarim ve Orman Bakanimiz Prof. Dr. Vahit Kirisçi’den müjdeli haberler de bekliyoruz” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı