Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Barut; 'Adana Havaalanı'na yatırım yapın'

Barut;

Barut; 'Adana Havaalanı'na yatırım yapın'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Çukurova Bölgesel Havalimani yapimi gerekçesiyle Adana Havaalani'nin kapatilma girisimlerini Meclis'te bir kez daha gündeme getirip iktidari sert sözlerle elestirdi. Adana'nin güvenli, konforlu ve ihtiyaç duyulan bir havaalanina sahip oldugunu vurgulayan Barut, kamu yatirimlarindan gerekli payi alamayan Adana'nin mevcut degerlerinin de yok edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

'ADANA'NIN DEGERLERINE GÖZ DIKTILER'

Adana'nin görkemli geçmisine özlem duyan bir kent haline getirildigini animsatan Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kentin sahipsizligine dikkat çekti. Meclis Genel Kurulu'nda konusan Barut, '18 yillik iktidarlarinda Adana'ya kör bakanlar, ülke kaynaklarini har vurup harman savurdular. Yetmezmis gibi simdi Adana'nin degerlerine de göz diktiler. Güzel Adana'nin çok güvenli bir havaalani var. Geçen yil pandemiye ragmen 5 milyondan fazla yolcu kullandi. Bu havaalanimizin yeni yatirimlarla iyilestirilmesini istiyoruz sürekli. Iktidar neden orali olmuyor?' dedi.

'KAPATMAYIN, YATIRIMLARLA IYILESTIRIN'

Çukurova Bölgesel Havalimani bahanesiyle Adana Havaalani'nin kapatilma girisimlerini kinayip iktidari oldukça sert sözlerle elestiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Adana'nin yani basindaki bir yere havaalani yapmak için yüz milyonlarca Euro harcadilar, daha da harcayacaklar. Niçin? Bu bezirganlarin rant aski yüzünden. Niyetinizi biliyoruz ama bir kez daha soruyoruz; Adana Havalani'ni kapatacak misiniz? Kapatmayacaksaniz yeni yatirimla iyilestirecek misiniz?' diye konustu.

 


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli