Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Barut, Meclis'te öğretmenler için çözüm istedi

Barut, Meclis

Barut, Meclis'te öğretmenler için çözüm istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, çagdas ve aydinlik bir gelecek, gelismis bir toplum ve güçlü ekonomi için ögretmenlerin sorunlarina çözüm üretilmesini, özlük haklari ve çalisma kosullarinin iyilestirilmesini istedi.
 
BASÖGRETMEN ATATÜRK'Ü ANDI
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konusarak ögretmenleri gündeme tasiyan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere, gençleri de ögretmenlere emanet eden Basögretmenimiz Atatürk’ün sahsinda tüm ögretmenlerimizin geçmis 24 Kasim Ögretmenler Gününü kutlarim. Çagdas ve aydinlik bir gelecek, gelismis bir toplum ve güçlü ekonomi için ögretmenlerimizin önemini unutmamamiz gerekir' dedi.
 
'ÖGRETMENLER ÇÖZÜM BEKLIYOR'
 
Egitimde ögretmen ve ögrenciyi merkeze alan, bilimsel, laik, nitelikli, kamusal ve parasiz bir modelin uygulanmak zorunda olduguna dikkat çeken Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Bunu saglayacak olan ögretmenlerimizin sorunlarini ortadan kaldirip insanca yasam kosullarini sunmak iktdarin en önemli görevi olmalidir. Ülkemizde egitim camiasinda çalisan ögretmenler geçinemiyor, atanamayan ögretmenlerimiz ise ne yazik ki canina kiyiyor. 17 yildir ülkeyi yöneten AKP döneminde egitim adeta yap boz tahtasina döndürülmüs ve her dönem sorunlar derinleserek içinden çikilmaz bir hal almistir. Fikri ve vicdani hür bireyler yetismesini hedeflemis Atatürk Cumhuriyetinde, ögretmenlerimizi bas üstünde tutulmali, atamalari yapilmali, sözlesmeli, ücretli, vekil ögretmenlik gibi uygulamalara son verilmeli ve özlük haklari iyilestirilmelidir.


  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli