Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Kocaispir’den Bal Gibi Destek

Başkan Kocaispir’den Bal Gibi Destek

SERTİFİKALI KURSİYERLER HİBE ARI İLE ÜRETİME BAŞLADI

SERTIFIKALI KURSIYERLER HIBE ARI ILE ÜRETIME BASLADI

Yüregir Belediyesi Aricilik Kursu’nu basariyla tamamlayan kursiyerler belediyenin ari ve kovan destegi ile kaliteli bal üretimine basladilar. Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, tarim ve hayvancilik alaninda yogun bir potansiyele sahip olan ilçedeki çiftçi ve üreticilere yaptigi destekleri sürdürüyor. Yüregir Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü ve TAYEM birligiyle düzenlenen aricilik kursunu basariyla tamamlayan kursiyerler aldiklari hibe ari, kovan ve aricilik ekipmanlari destegi ile üretime basladi.

‘HER ZAMAN YANINIZDAYIZ’

Yüregir Belediyesi olarak her zaman üreticinin, çiftçinin yaninda olduklarini belirten Baskan Kocaispir, “Aricilik kursumuzu basariyla tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Daha önce nasil ki çiftçimizin, esnafimizin yaninda olduysak aricilikla ilgili üretime odaklanacak girisimcilerimize de ari, kovan ve ekipman destegi sagladik. Yeter ki üretim olsun, imkanlarimiz ölçüsünde desteklerimiz artarak devam edecek” diye konustu.

Resim önizlemesi

‘BIZE YASAM KAYNAGI OLUYOR’

Ari ve kovan desteginden yararlanan kursiyerlerden Çukurova Üniversitesi Beden Egitimi Bölümü Emekli Ögretim Üyesi Mustafa Tasçi, “Akpinar Mahallemizde ikamet ediyorum. Sag olsun belediyemiz böyle bir imkani sundu. Çok da güzel oldu benim için. Baskanimiza tesekkür ediyorum. Bir egitimci olarak böyle kurslarin devam etmesi gerektigine inaniyorum” diyerek bu tür kurslarin kendisi gibi emeklilere yasam kaynagi oldugunu söyledi.

Kursa katilan Çatalpinar Mahallesi sakinlerinden Ahmet Akal ise, “Baskanimizin önerisi ile esim, gelinim ve ben kursa katildik. Kurs sonunda bize ari desteginde bulundular. Arilarimizi da çogalttik. Diger kurslara da katilmayi düsünüyoruz. Baskanimiz ve ekibine çok tesekkür



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli