Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Aydar'a Destek Çığ Gibi

Başkan Aydar

Başkan Aydar'a Destek Çığ Gibi

 

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in görevden alindigi iddialarinin kamuoyundan gündem olusturmasinin ardindan Ceyhan Belediyesi ziyaretçi akinina ugradi. Baskan Aydar’a destek olmak için partili partisiz tüm Ceyhan halki, CHP ve IYI Parti'nin Adana Milletvekilleri, Adana Il ve Ceyhan Ilçe Baskanlari belediye binasina akin etti. Baskan Aydar’i önce CHP Adana Milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ve Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ziyaret etti. Ziyaretleri sirasinda basina açiklamalarda bulundular.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Il Baskani Mehmet Çelebi

 “Gelisen olaylar AKP, MHP siyasal iktidarinin çok hizli bir düsüs içinde oldugunu gösteriyor. 31 Mart seçimlerinden önce bu düsüs giderek daha da hizlandi. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin çok kisa sürede Türkiye çapinda basarili olmasi, yolsuzluklari, israfi, talani ortadan kaldirmasi ve halkin bunlarin görmesi sonucunda bu düsüs daha da hizlandi. Yalova’da, Istanbul’da, Izmir’de oldugu gibi simdi de Ceyhan’da engeller çikarmaya çalisiyorlar. Ceyhan’da son bir yilda hem Büyüksehir Belediyemiz hem de Ceyhan Belediyemizin çalismalari ile yillardir talan edilen Ceyhan’a hizmet sundugunu gördük. Bu AKP, MHP siyasal iktidarini rahatsiz etti. Her gün bu ilerlemeyi engellemek için planlar yapiyorlar. Bugün ki iddialarda bu planlarin bir parçasidir. Iktidarimizi engelleyemeyecekler. ”

 

Imamoglu Belediye Baskani Kasim Karaköse

“Kardesim Kadir Aydar’a beraber aday olduk ve hayal bile edemedikleri seyi basardik. Israf nasil önlenir, adalet nasil saglanir, bir ilçe nasil gelisir bunu gösterdik. Simdi bunu engellemek için ellerinden geleni yapiyorlar. Biz diyoruz ki kendi belediyelerinize destek verin ama bizim de önümüze engeller koymayin. Hizmet nasil yapilir size gösterelim. Kadir Kardesimizin yanindayiz. Kadir Aydar yalniz degildir.”

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut

“Burada konu Kadir Aydar degil. Burada konu Cumhuriyet Halk Partili ve millet ittifakiyla seçilmis bir belediyeye AKP iktidari tarafindan olusturulan bir baskidir. Bu iyi anlatmak lazim. Bu süreç seçim döneminde Cumhurbaskani tarafindan ifade edilen topal ördek tartismalari ile basladi. Hatta Istanbul’a iliskin söyledigi kazansalar da yönetemezler sözüne dayanir. Bunu o günden bu yana uyguluyorlar. Belediyelerin icraatlarini engelleme, kredi ihtiyaçlarini her türlü girisimde bulundular. Son dönemde de baska bir yöntem uygulamaya basladilar. 10 gün önce Yalova Belediye Baskani kendi belediyesinde yapilan bir usulsüzlük hakkinda suç duyurusunda bulundugu için görevden görevden alindi. YSK zaten bu anlamda kötü örnekleri olan bir kurum. Maalesef simdi oklari Ceyhan’a çevirdiler. Ceyhanli Kadir Baskan ile birlikte 11 ayda 11 yilda almadigi hizmeti aldi. Bu hizmetlerine de devam edecek. Olay adli olarak tartisilabilir ama bunu hükümsüz kilan bir durum var. Olay 2007 yilinda olmus ve 2014 yilinda mahkeme sonuçlanmis ve ceza çekilmis. 2019 yilinda Yüksek Seçim Kurulu’na basvuru yapilmis ve adayligi onaylanmis, kazaninca da baskanligi onaylanmistir. Simdi devreye giren güçler sanki adaylik için gereken sartlar yerine getirilmemis gibi bir icat çikariyorlar. Bunu yapan AKP Milletvekili Recep Özel’dir. Seçim sürecinde de söylediklerinin hiçbir gerçekligi yoktu. Simdi de öyle. Seçimde alamadiklarini YSK kanali ile almaya çalisiyorlar. Ben Ceyhanlilarin Kadir’ine sahip çikacagina inaniyorum. Biz Kadir’e, Ceyhanlilarin verdigi oya, demokrasiye sahip çikmaya devam edecegiz.”

 

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Sevkin

 “Hak, hukuk, adaletin katledildigi bir süreci yasiyoruz. MHP ve AKP ittifakinin ekonomik, siyasi alanda ve dis iliskilerde lime lime döküldügü bir ortamda 31 Mart yenilgisininden üzerine artik yapabilecegi bir sey kalmadigindan belediyelerimiz üzerinden bir kazanim elde etmeye çalisiyor. Gazetecilerin tutuklandigi, insanlarin haber alma haklarinin yok edildigi, hukuka her alanda müdahale edilen bir Türkiye’yi hep beraber yasiyoruz. Insanlarin birincil sorunlari issizlik, eve ekmek götürmek, üretimken 11 belediyenin 31 Mart’ta alinmasini Cumhurbaskani’nin hazmedememesinin sonuçlarini yasiyoruz. Bundan iki hafta önce de CBS sistemleri diye meclise getirdikleri bir yasa ile halkin verdigi yetkiyi Çevre ve Sehircilik Bakanligi’na ve TOKI’ye devretmeye çalisiyorlar. Belediyelerin imarla ilgili yetkisini kisitlayarak,kredi olanaklarini kisitlayarak durduramadiklari belediyelerimizi hukuksuz sekilde, yargi önünde sanki suç islemisler gibi bir konuma getireye çalisiyorlar. Kadir Baskanimizin yaptiklari ortadadir. Çaliskanligi, gençligi, halki kucaklamasi, yolsuzluklarla mücadelesi ortadadir. Bugün bu sevginin karsiligini hem adliyede hem de belediyede toplanan kalabalikla gördük. Çalismalarina devam edecek. Görevinin basindadir. Onun milletvekilleri olarak yanindayiz. Partili partisiz tüm Ceyhan halki yaninda. Kimse halktan ve halkin verdigi oylardan üstün degildir. YSK’yi görevini ve haddini bilmeye davet ediyoruz.”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

“Kadir Baskan görevinin basindadir. Biz Kadir Baskan’in yanindayiz. Bugün yasanan bu süreç maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parti devleti haline gelmesinden kaynaklanan bir süreçtir. Özellikle tek adam rejimine geçildiginden bu yana akil almaz islerin yapildigi, AKP iktidarinin her türlü ayak oyunlarini denedigi dönemleri yasiyoruz. Saskin ördek misali geri geri yüzüyorlar. Her zaman söylüyorum. Korkunun ecele faydasi yok. Yolcudur Abbas baglasan durmaz. Bunlarin Ceyhanlilarin oyunu, iradesini gasp etmelerini engellemek için elimizden gelen ne varsa yapacagiz. YSK’da bu kez siyasi olmayan hukuki olan bir karar bekliyoruz. Ankara’da elimizden ne geliyorsa yapacagiz. Bir savunma istediler. Aslinda savunmayi gerektirecek bir durum da yok. Baskanimizin yasi genç. 13 yil önce belki resit bile degildi. Eski defterleri karistirarak bir yere varamayacaklarini anlamalari lazim. Her zaman söylüyoruz ve söylemeye de devam edecegiz. Biz hakki, hukuku, adleti temsil eden bir partinin milletvekilleriyiz. Kimse endiselenmesin. Burasi Ceyhanlilarin, 82 milyon Türkiyeli’nindir. Sarayin ya da çevresindekilerin degildir.”

IYI Parti Milletvekilleri Il ve Ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri de Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’i yalniz birakmadi. Baskan Aydar’i ziyaret eden IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Adana Il Baskani Göktürk Boyvadaoglu, Adana Büyüksehir Baskan Vekili Recai Mercimek, Yüregir Belediye Meclis Üyesi Duran Hakan Sasmaz. Adana Il yönetiminden Mehmet Alkan, Ceyhan Ilçe Baskani Sedat Akkus ve Millet Ittifaki'nin tüm Meclis üyeleri ziyaret ettiler. Ziyaretleri sirasinda IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Adana Il Baskani Göktürk Boyvadaoglu basina açiklamalarda bulundular.

IYI Parti Adana Il Baskani Göktürk Boyvadaoglu

“Seçme ve seçilme hakki için YSK'ya basvuran sevgili kardesim Kadir Aydar, onay alarak seçime girmistir. Onlarin düsüncesi bu ittifakin Ceyhan'da basarili olamayacagi, seçilemeyecegiydi, onay verildi seçildi. 1 yildan beri belediye baskanligi yapiyorsa bir suçu varsa buna da müsade eden YSK ise YSK bir suç islemistir. 1 yildir nerdeydiniz? Bizans oyunlarindan kurtulup insanlari bir rahat biraksinlar , vatandas seçmis. Ceyhan'in fikrine saygi göstersinler. Biz Kadir Aydar kardesimizin sonuna kadar arkasindayiz. Belediye meclis üyelerimiz, Büyüksehir Meclis Üyelerimiz, Milletvekillerimiz hepimiz buradayiz, yanindayiz bu isin de takipçisi olacagiz. Böyle kolay olmamali bu isler. Ben istedim yaptim. Pardon 1 sene evvel müsaade ettim sonra geri alacagim gibi seyler olmaz. Vatandasin hür iradesinin önüne kimse geçemez.”

Adana Iyi Parti Milletvekili Ismail Koncuk

“Ceyhanli hemsehrilerimin %51'inin oyuyla 47 bin oyla seçilmis, Millet Ittifaki adayini Ceyhan Belediye Baskanini alasagi etmenin kirli hesaplarini yapan birileri var.Isleri güçleri kirli hesap olan, millet iradesine saygi duymayan birileri var.Türkiye’yi bu tür kumpaslar ayipli ülke yapmaktan baska bir yere götüremez. Bu olay Ceyhanliyi yaralar ve kimseye bir fayda saglamaz. YSK’ya da bir fayda saglamayacaktir. YSK son yillarda bilhassa Istanbul seçim iptali ile çok tartisilan ve güven kaybeden bir kurum haline gelmistir.Bu YSK için önemli firsat. Ceyhan Türkiye’deki bir çok ilden büyüktür. Ceyhan’in %51'i ile kazanilmis bir seçimdir. Biz de IYI Parti olarak gereken ne ise elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edecegiz. Kadir Aydar'i biz seçtik arkasinda durduk mücadele ettik elbirligi ile belediye baskani yaptik. Dolayisiyla biz irademize sahip çikacagiz. Hem Türkiye genelinde hem TBMM'de üzerimize düsen görevi yerine getirecegiz. Yüregi rahat olsun.”

 

BASKAN AYDAR’A TÜRKIYE’NIN DÖRT BIR YANINDAN DESTEK YAGDI

Bu arada Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar bir video ile sosyal medya hesaplarindan açiklamada bulundu.
Baskan Aydar’in “ Görevimin Basindayim. Bu yapilan siyasi bir darbedir” dedigi videosu kisa sürede sosyal medya gündeminde uzun süre 1. siradaydi. #ceyhanasiyasidarbe hastagi ile Türkiye’nin dört bir yanindan, toplumun her kesiminden Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’a destek yagdi.
11 ayda yaptigi hizmetlerle Ceyhan halkinin gönlünde taht kuran ve ünü ilçe sinirlarini asan genç belediye baskanin görevden alinacagi söylentisine tepki gösterenler arasinda Levent Üzümcü, Eren Erdem, Veli Agbaba’nin yani sira çesitli siyasi partilerin temsilcileri sanatçilar ve sosyal medyanin ünlü simalari da vardi.
Baskan Aydar’in ; “Ceyhan Belediyesi’ne kayyum atandigi gibi laflar dolasiyor ortada. Bu asla dogru degil. Çünkü biz burada yolsuzlugu önledik. Hirsizligi önledik. Israfi önledik. Iste bu sebeplerden dolayi sahsima siyasi yasak getirmeye çalisiyorlar. Bu bir hukuki müdahaledir. Bu Ceyhan’a, Ceyhanliya yapilan sivil darbedir” sözleriyle paylastigi video milyonlarca kisi tarafindan izlendi.

 

“Ceyhan Giderse Bütün CHP’li Belediyeler Gider”

Sosyal medyada oldukça dikkat çekici yorumlar yapildi. Genis bir takipçi kitlesine sahip olan Kaç Saat Oldu isimli sayfanin “Ceyhan Giderse Bütün CHP’li Belediyeler Gider” basligiyla yaptigi paylasim 489 bin izlenme aldi. Toplamda 5 milyon kullanicinin gün boyu takip ettigi gelismeler Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in hizmetleriyle ne kadar takdir topladigini ve desteklendigini gözler önüne serdi.

“Milletin Verdigi Oya Ve Milli Iradeye Saygili Olunmali”

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in kendi sosyal medya hesaplarinda yaptigi paylasimlara vatandaslarin yaptigi yorumlar da dikkat çekiciydi. Kimisi yanindayiz Baskan derken kimisi de yapilan algi operasyonunu tepki göstererek “Milletin Verdigi Oya Ve Milli Iradeye Saygili Olunmali” dedi.

 
 


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli