Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

BAŞKAN ERDEM VATANDAŞLARI DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

BAŞKAN ERDEM VATANDAŞLARI DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

BAŞKAN ERDEM VATANDAŞLARI DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

BASKAN ERDEM VATANDASLARI DOLANDIRICILARA KARSI UYARDI

 

Ceyhan’da esnafi arayan bir dolandirici sebekesi Belediye Baskani Hülya Erdem’in ismini kullanarak, yardim talebinde bulundugu tespit edildi. Durumu ögrenen Baskan Erdem olaya hemen müdahale ederek emniyet müdürlügü ve yardim talebinde bulunulan esnaflarla görüserek dolandiricilardan sikâyetçi oldu.

 

Baskan Erdem’ ’Tiyatro sahnelerini aratmayan profesyonel Bir dolandiricilik sebekesi ile karsi karsiyayiz.’’

 

 Ceyhan’da Belediye Baskani Hülya Erdem’in ismini kullanarak esnaftan sözde muhtaç çocuklara yardim adi altinda telefon açip, banka IBAN numarasina para yatirilmasini isteyen sebeke tiyatro sahnelerini aratmayacak profesyonellikte bir senaryo ile esnaftan para koparmaya çalisiyorlar. Dolandiricilar özellikle Ceyhanli esnafi arayip, önce Ceyhan Belediyesi özel kalem müdürü olarak kendini tanitip, Belediye Baskan Yardimcisi Cengiz Güven’in görüsecegini söylüyorlar. Daha sonra sözde telefonu alan baskan yardimcisi esnafa ismi ile hitap edip Belediye Baskani Hülya Erdem’in yaninda oldugunu, neden belediyeye gelip gitmedigini soruyor ve bir sonraki haftaya randevu veriyor. Baskan Yardimcisi olarak muhabbeti ilerleten sebeke üyesi daha sonra ‘Belediye olarak kimsesiz 257 çocuga kiyafet yardimi yapacaklarini, çocuk basi 200 TL tuttugunu ve baskanin su kadar çocugun kiyafetini kendilerinin karsilamasi için ricada bulundugunu’ söylüyorlar. Telefonda kendini baskan yardimcisi olarak tanitan kisi, karsisindaki esnafin güvenini saglamak için sik sik firmanin bilgilerini tekrarlamayi ihmal etmiyor ve karsisindaki esnafa kiyafet aldiklari sözde firma yetkilisinin kendilerini arayacaklari ve verecegi IBAN numarasina belirlenen ücretin yatirilmasini söylüyorlar.

 

'Baskan Erdem Vatandaslarin Bu Tür Taleplere Itibar Etmemeleri için Uyarida Bulundu'

 

Olayi duyan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, durumu emniyete bildirip, sebekenin yakalanmasi için suç duyurusunda bulundu. Halka çagrida bulunan Baskan Erdem; “Benzer olaylar ile ne yazik ki sik sik karsilasiyoruz. Halkimizin ve esnafimizin bu tür sahtekârlara inanmamalarini rica ediyorum. Belediyemiz ve sahsim ile alakasi olamayan bu konuda halkimizin itimat etmemesini rica ediyor, konuyla alakali gerekli yerlere suç duyurusunda bulundugumu bildirmek isterim. Bu tarz olaylarla karsilasan esnaflarimizin ve sahislarin Belediyemizin 0850 305 0 153 numarali telefonuna ve Emniyet Müdürlügü'nün 155 numarali telefonuna bildirmelerinizi rica ediyorum” dedi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli