Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

BAŞKAN FİLİK; CUMHURİYET, GELECEĞİMİZDİR.

BAŞKAN FİLİK; CUMHURİYET, GELECEĞİMİZDİR.

BAŞKAN FİLİK; CUMHURİYET, GELECEĞİMİZDİR.

BASKAN FILIK; CUMHURIYET, GELECEGIMIZDIR.

Yumurtalik Belediye Baskani Türkes FILIK, Cumhuriyet Bayrami ile ilgili yayimladigi mesajda;

Yüce Türk Milleti tarih sahnesinde var oldugu günden itibaren bagimsizlik ve hürriyetin timsali olmustur. Aziz milletimizdeki bu hürriyet aski devletimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafindan milletin egemenligine dayali yönetim biçimi olan Cumhuriyet rejimi ile taçlandirilmis ve Milli Irade ülke yönetiminde etkin kilinmistir.

Cumhuriyet rejimi; ulusumuzun kendi seçtigi vekiller araciligi ile yönetime dahil olmasini saglayarak, her türlü diktanin önünü kapatip Devletimizin, Ulu Önderin isaret ettigi Muhasir medeniyetler seviyesine ulasmasini saglayacak yegane unsurdur.

Cumhuriyet; temeli sehitlerimizin kanlari ile yogurulan gelecegimizdir.

Cumhuriyet paylasmaktir. Ülkemizin küresel salgin haline gelen Covid-19 salgini nedeniyle içerisinde bulundugu bu bu zor günlerde “Komsusu açken tok yatan bizden degildir” hadis-i serifi dogrultusunda çevremizde yardima muhtaç hemserilerimizle ekmegimizi paylasmanin huzuru ve önemi de bir kat daha artmistir.

Cumhuriyet bagimsizlik ve güçtür. Can gardasimiz Azarbaycan’in Kendi topraklarinda kendi vatandaslarini ermeni zulmünden kurtarmak için verdigi mücadelede sonuna kadar yaninda oldugumuzu bir kez daha ifade ediyor ve Karabag Azerbaycan’in Karabag Türk’ündür diyorum.

Cumhuriyetin ilaninin 97'nci yilinda Türk Devleti'nin kurulmasi ve var olmasi için bayraklasan sehitlerimizi rahmetle aniyor, Yüce Türk Milleti'nin Cumhuriyet Bayramini kutluyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli