Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Karslıoğlu, fırsatçıları uyardı...

Başkan Karslıoğlu, fırsatçıları uyardı...

Başkan Karslıoğlu, fırsatçıları uyardı...

Orta gelir grubunu ev sahibi yapacak Cumhuriyet tarihinin en düsük konut kredisi oranlari yürürlüge girince bazi firsatçilar ev fiyatlarini yüzde 10-20 oraninda arttirdi. Adana Kamu Müteahhitleri Dernegi Baskani Mustafa Karslioglu ise vatandaslari firsatçilara karsi uyararak, 'Bu fiyat artiranlar müteahhitler degil. Müteahhitlerin ellerinde bulunan daireler pandemi döneminde el degistirmistir. Firsatçilara dikkat edilmesi gerekiyor' dedi.
Öncelikle orta gelir grubundaki vatandaslari ev sahibi yapmak ve insaat sektörünü desteklemek için kredi oranlari sifir dairelerin yüzde 0,64, ikinci el dairelerin ise 0,74'e düstü. Cumhuriyet tarihinin en düsük konut kredisi oranlari yürürlüge girince Adana'da ki bazi firsatçilar ev fiyatlarini da en az yüzde 20 oraninda arttirdi.
Devlet, firsatçilik yapilmasini önlemek adina kredi paketi açiklandiginda dairelere zam yapan firmalari paket disina çikacagini söylemesine ragmen bu sefer de önceden ev alan bazi vatandaslar evlerinin fiyatlarini yükseltti.

 

'Piyasamiz canlanacak'

AKAMDER Baskani Mustafa Karslioglu konuyla ilgili IHA muhabirine yaptigi açiklamada, 'Hükumetimiz bir takim önlem paketleri açikladi. Bu paketlerden de bizim sektörümüze düsen sifir konutlarda 0,64, ikinci el dairelerde ise 0,74 oran. Bu oranlar çok güzel. Cumhuriyet tarihinin en düsük faiz orani. Faiz oranina göre herkes diledigi gibi evini alabilir ve bu ekonomimize güzel bir can simidi olur. Hal böyle olunca da piyasamiz canlanacak' diye konustu.

'Firsatçilara dikkat'

Piyasadaki ev fiyatini artiranlarin müteahhit olmadigini vurgulayan Karslioglu, daha sonra sunlari söyledi:
'Krediler düsük ama herkes kendi ayagini yorganina göre uzatip gereksiz büyüklükteki evlerden uzak dursun. Piyasadaki firsatçilar dedigimiz bir grup ev fiyatlarini yüzde 10-20 oraninda artirmis durumda. Yalniz bu fiyat artiranlar müteahhitler degil. Müteahhitlerin ellerinde bulunan daireler pandemi döneminde el degistirmistir. Firsatçilara dikkat edilmesi gerekiyor. Herkes fiyatlari biliyor. Kimse firsatçilardan ev almazsa fiyatlar inecektir. Mümkün mertebe insanlar bildikleri kisilere veya bizim gibi Sivil Toplum Kuruluslarina gelip fiyatlari sorsunlar. Biz vatandaslara ücretsiz olarak katki saglamaya haziriz.'



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli