Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

-BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCILARI BASINLA BİR ARAYA GELEREK İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

-BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCILARI BASINLA BİR ARAYA GELEREK İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

BAŞKAN ERDEM VE YARDIMCILARI BASINLA BİR ARAYA GELDİ

 

-BASKAN VE BASKAN YARDIMCILARI BASINLA BIR ARAYA GELEREK ISTISARE TOPLANTISI YAPTI

 Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, Baskan yardimcilari Gökhan Yantir, Ilker Önük, Cengiz Güven, Feyzi Karakus ile birlikte Ceyhan Basin Temsilcileri ile kahvalti programinda bir araya geldi.

 

Ceyhan Venedik Pastanesinde düzenlenen kahvalti programi ile yapilan istisare toplantisinda karsilikli sohbet tadinda, halkin tüm sorunlari masaya yatirildi. Basin Emekçilerinin memnuniyetlerini ve Ceyhan'in sorunlarini dile getirerek Ceyhan için ileriye dönük neler yapabiliriz soru cevap seklinde sorulan tüm sorulari cevap verildi.

 

 

'Bizler Koltuk Eskitmeye Degil Ayakkabi Eskitmeye Geldik'

 

Basin mensuplarina kahvalti programina katilimlarindan dolayi tesekkür eden Baskan Erdem, Ceyhan'in sehir merkezinde ve mahallelerde hala çözülmesi gereken birçok sorun oldugunu biliyoruz bunun yaninda basin mensuplarinin sorunlarini da bildigini, bu sorunlarin çözümünde sürekli istisare ederek Basin Mensuplarimizla bir araya gelmeye çalisiyoruz.

Ceyhan’in tamaminin sorunlarini tek tek anlatan. Baskan Erdem, “Ilçemizin 112 mahallesinin tüm sorunlarini biliyoruz. Bu sorunlari çözmek için gece gündüz çalisiyoruz. Tüm vatandaslarimizin gönlü rahat olsun biz buraya 5 yil boyunca makamda oturmak için gelmedik vatandaslarin sorunlarini dinlemek için geldik. Koltuk eskitmek için degil, ayakkabi eskitmek için buradayiz. Bizler vatandaslarin yanina giderek hayir dualarini alarak tüm sorunlarini yerinde inceledik. 20 Yil boyunca Ceyhan'a yapilmayanlari biz bir buçuk yil gibi az bir sürede yaptik. Iki Kresimizi faaliyet de çocuklarimiz, aileleri açmis oldugumuz bu kreslerden çok memnunlar. 14 tane park yaptik, asfalt çalismalarimizi her mahallede devam ediyoruz. Vatandaslardan istedigimiz bizler Ceyhan için çalismaya devam ediyoruz. Tüm Basin Mensubu arkadaslarimiza çok tesekkür ediyorum' dedi.

 

 

'Ceyhan'da 20 Yildir Yapilmayan Hizmetleri Yaptik'

 

Hülya Baskaninin konusmasinin ardindan söz alan Ceyhan Belediye Baskan Yardimcisi Gökhan Yantir; ' Ceyhan için çok güzel projeler üretmeye devam ediyoruz. Sorunlari gece gündüz demeden inceleyerek hizmet gitmeyen mahallelerimize öncelik taniyoruz. Bizim amacimiz Ceyhan'i ileriye tasimak ve Ceyhan Belediyesi olarak ne yapiyoruz ne yapmak

istiyoruz, yol haritamiz nedir amacimiz nedir biliyoruz. Ceyhan’da su sorunlari en büyük konulardan birisi oldugunu biliyorum. Bizler Belediyeye geldigimiz de ilk yaptigimiz islerden birisi Ceyhan Belediyesi temizlik ihalesini fes etmek oldu. Çünkü Ceyhan Belediyesinin o gücü varken ihale yoluyla almasina gerek duymadik ve hurdaya atilan araçlari tamirini yaptirarak az insan ile maliyetimizi azaltmis olduk geldigimiz döneme bakarsak az insan ile belediyeyi daha ileriye tasidik.

 

Az Insan Gücü ve Az Parayla Çok Is Yaptik”

 

Ceyhan’a daha ileriye tasiyacaklarini vurgulayan Ceyhan Belediye Baskan Yardimcisi Gökhan Yantir; “ Geldigimiz günden buyana Ceyhan’a 14 tane park yaptik ve bunu 30-40 kisi ile basardik. Ceyhan’in yollarinin sikintili oldugunu biliyoruz ve çalismalarimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Gece Gündüz demeden bir önceki Belediye Baskanimiz ve Hülya Baskanimiz ile Ceyhan’in yollarinda gezerek sikintilari yerinde tespit ettik ve ediyoruz. Fen Isleri Müdürlügü ekiplerimiz sökülen parke tasindan tasarruf saglamak amaciyla kendi elleriyle bakim onarimini saglayarak dösemelerini gerçeklestiriyor. Baska Belediyeleri örnek verecek olursak parke tasi ihalelerinde yillik maliyet 10 milyondur. Uzun sürmesinin amaci kendi insanlarimiz ile basardigimiz için süre biraz uzayabiliyor. Bizler Ceyhan Belediyesine geldigimiz de 300 milyon borç vardi ve 2 yil gibi kisa bir süre de 140 milyon düsürdük. Tüm Belediyelere he ay iller bankasindan bir pay gelir %15 - %20ler gibi kesintiler koyarken Ceyhan Belediyesinde %40 kesiliyor. Bizler usulsüz is yapmiyoruz biz Ceyhan’a ne yapariz diye ugrasiyoruz. Bununla ilgi bir çalisma yaparak Ceyhan Belediyesine bir led ekran’da gelir giderlerimizi, personel giderlerimizi ve ne kadar hizmet alimi yaptigimizi anlatacagiz. Geldigimiz günden bu yana hiçbir personelimizin maasinda gecikme olmaksizin tam günün de ödeme yaptik. Diger bir konuya geçecek olursak dogrudan temin ve belediyelerde en kolay mal alim seklidir ve yaptigimiz raporlarda geçmise dönecek olursak 2014 yilinda seçim yilinda 614 tane dogrudan temin yapilmis, 2015’de 467 yapiliyor ve 2020 yilinda da 164 tane dogrudan temin yapiliyor. Bizlerin geldigi güne bakarsak dedigimiz gibi Biz Ceyhan için çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz” dedi.

 

“ Ceyhan’a 55 Bin Metre Kare Asfalt Döküldü ve Ceyhan Belediyesi Ilk Defa Bizim Dönemimizde Açik Vermedi”

 

Ceyhan’da asfalt sorunlari devam ediyor fakat bizler geldigimiz günden buyana Ceyhan’in caddeleri sokaklari ara sokaklari mahalleleri olmak üzere 55 bin metrekare asfalt döktük. Tüm sorunlara ve mali sikintilarimiza ragmen Ceyhan’a 2 yil gibi kisa bir sürede çok güzel isler basardik. Belediyenin bu yil ki bütçesini de dile getiren Ceyhan Belediye Baskan Yardimcisi Gökhan Yantir; “ Türkiye sinirlari içerisinde bütçesi suan denk olan açik vermeyen Ceyhan Belediyesidir” dedi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli