Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Belediye birlikleri projelerini anlattı

Belediye birlikleri projelerini anlattı

Belediye birlikleri projelerini anlattı

Türkiye’nin çesitli bölgelerinde çalisma yürüten 8 belediye birlik baskani projelerini anlatti. CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun’un video konferans yöntemiyle yaptigi toplantiya katilan Dogu Akdeniz Belediyeler Birligi ve Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, birlik bünyesinde çesitli meslek kurslari açtiklari ve AB projesiyle 200 genci is sahibi yaptiklarini açikladi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, Türkiye’nin çesitli bölgeleri kurulu belediye birlik baskanlariyla yaptigi toplantida belediyeler arasindaki yardimlasma ve dayanismaya dikkat çekti.

 Video konferans yöntemiyle yapilan toplantiya Dogu Akdeniz Belediyeler Birligi (DABB) ve Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin de katildi. Seyit Torun toplantinin açilisinda yaptigi konusmada belediye birliklerinin daha etkin çalismasi için bu tür toplantilara önem verdiklerini anlatti. Seyit Torun, belediyeler arasindaki yardimlasma, dayanisma ve proje transferinin de önemine degindi.

Seyit Torun’un konusmasinin ardindan birlik baskanlari çalismalari hakkinda açiklamalarda bulundu, önerilerde bulundu.
DABB ve Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, DABB’in Mersin Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Macit Özcan tarafindan 11 üye ile kuruldugunu, su anda 41 üyesi bulundugunu ve 10 yeni üyenin katilim için meclis karari bekledigini anlatti.
En fazla egitim veren birliklerden biri olduklarini vurgulayan Baskan Soner Çetin, AB hibe projesi ile Mersin Üniversitesi ortakliginda gerçeklestirdikleri çalisma ile 200 genci is sahibi yaptiklarini açikladi. Soner Çetin, halk egitimle birlikte açtiklari meslek kurslarinda kadinlari meslek sahibi yaptiklarini da söyledi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli