Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

'Borç batağındaki çiftçiye kız vermiyorlar!'

'Borç batağındaki çiftçiye kız vermiyorlar!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ürettiginden kazanamayan ve borç batagindaki çiftçilerin çocuklarini evlendiremedigini söyledi. AKP'nin yanlis tarim politikalarinin üreticiyi bitirdigini ifade eden Barut, 'Tarimin bitisine gözünü, kulagini kapatanlari, kirsalda aile bütünlügünü de olumsuz etkileyen bu yanlis politikalardan vazgeçmeye davet ediyorum' dedi.

'HASAT MEVSIMINDE ÜRETICI PERISAN OLDU'

Her platformda tarimsal üretimin artmasi, üreticinin yüzünün gülmesi için mücadele eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te çiftçilerin yürek burkan halini dile getirdi. 17 yildir ülkeyi yöneten AKP iktidarlarindan uygulanan yanlis politikalar nedeniyle Türkiye'de tarimin bitme noktasina geldigini vurgulayan Barut, 'Hasat zamani eskiden çiftçi için bayram günüydü. Simdi ise hasat mevsiminde üretici perisan olmus, ürettiginden kazanmamis, bagini bahçesini, tarlasini yeni yila hazirlayamamis ve borçlarini ödeyemez duruma gelmistir' dedi.

'BATAK DAMAT ISTEMIYORLAR'

Meclis'te çiftçilerin yasadigi sorunlara deginen ve çözüm isteyen Ayhan Barut, sunlari vurguladi:
'Çiftçiler borçlarini nasil ödeyecegini, tarlasini traktörünü icradan ve borç batagindan nasil kurtaracaklarini kara kara düsünmektedir. Önceleri sizlere rakamlarla çiftçinin durumunu anlatiyorduk, simdi birde toplumsal açidan yasadiklarina dikkatinizi çekmek isterim. Eskiden çiftçi bir aile oglunu evlendirmek istediginde, dünür vardigi aileler düsünmeden tarlasi var ekip biçiyor, kazanir düsüncesiyle kizlarini verirlerdi. Simdi iktidarinizda o da tersine döndü. Çiftçilik yapan ailenin evlatlarina artik kiz da verilmiyor, çünkü kiz babalari banka borcuna batmis batak damat istemiyorlar. Birakin baska toplumsal kesimlerin kiz vermemesini, artik çiftçi çiftçinin ogluna kiz vermez hale gelmistir. Tarimin bitisine gözünü, kulagini kapatanlari, kirsalda aile bütünlügünü de olumsuz etkileyen bu yanlis politikalardan vazgeçmeye davet ediyorum.'



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli