Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Borçlu ve icradaki vatandaşlar meclis gündeminde

Borçlu ve icradaki vatandaşlar meclis gündeminde

Borçlu ve icradaki vatandaşlar meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Sevkin, icra takibindeki vatandaslar, esnaf ve sanatkarlar ile fizik tedavi teknikerlerinin atama sorununu ve Anadolu basininin yasadigi sorunlari Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine tasidi.

BORÇLU VATANDASLARI GÜNDEME TASIDI

Cumhurbaskanligi bütçesinin görüsmeleri esnasinda mecliste bulunan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’dan Türkiye genelinde ve Adana’da 2015-2019 yillari arasinda kredi karti, bireysel ve ticari krediler ile konut ve tüketici kredilerini ödeyemedigi için icra takibine maruz kalan vatandas sayisini soran Dr. Sevkin, yine, Türkiye geneli ve Adana'da son bes yilda borçlarini ödeyemedigi için mahkûm olan vatandas sayisini da sorguladi.

 ESNAF VE ANADOLU BASINININ SORUNLARINI ANLATTI

2014-2019 yillari arasinda Türkiye ve Adana ilinde esnaf ve kefalet kooperatiflerine olan borçlari nedeniyle icra takibine ugrayan esnaf sayisinin da açiklanmasini isteyen Dr. Sevkin, atama bekleyen 26 bin fizik tedavi teknikerinin seslerinin duyulmasini da istedi. 88 puanla açikta kalan teknikerlerin ne zaman atanacagini soran Dr. Sevkin, ayrica kâgit fiyatlarinin asiri arttigi bu dönemde Anadolu basini için büyük önem tasiyan Basin Ilan Kurumu ilan ücretlerine zam yapilmasini da istedi. Basin Ilan Kurumu’nda bazi ilanlarin gazetelerde yayinlanma zorunlulugunun kaldirilmasina yönelik girisimleri de elestiren Dr. Sevkin, Basin Ilan Kurumu’nun gazetelerden yaptigi kesintinin düsürülmesi gerektigini sözlerine ekledi. Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in sorulara yazili olarak yanit verecegi bildirildi.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı