Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Bulut: 'Son 2 senede atanan 11 rektör ilahiyatçı'

Bulut:

Bulut: 'Son 2 senede atanan 11 rektör ilahiyatçı'

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada AK Partililerin “tek adam yönetimini”, Türkiye'de liyakat sisteminin içinde bulundugu durumu ilk kez duymus gibi davrandiklarini belirterek, yeni sistemde tek bir kisinin bakanlari, bürokratlari, rektörleri atadigini söyledi.

GOCUNACAK BIR SEY YOK

Varlik Fonu'nun basinda da Cumhurbaskaninin oldugunu kaydeden Bulut, tek bir kisinin ihaleleri verdigini, basini dizayn ettigini belirtti. Bulut, “Bir havuz medyasi olusturulmus; bakiyorsunuz, bir gazetenin basinda, televizyonun basinda bir is adami, bir bakiyorsunuz o is adami bir baska is adamina ayni yeri devrediveriyor. Bu isin basinda kim var? Yine Cumhurbaskani. Cumhurbaskanin görev semasina bakiyorsunuz. Politikalar Kurulunun, ofislerin, kuruluslarin basinda kim var? Cumhurbaskani. O zaman bu sistemin adi nedir? Tek adam yönetimidir. Bunda gocunacak bir sey yok, bunu zaten söylediniz ve bunu da kürsülerden söylediniz, seçimlerde söylediniz 'Cumhurbaskani gelecek, yönetecek' dediniz” ifadelerini kullandi.

FETÖ’YE PARSEL PARSEL VERDINIZ

Bu yasananlardan ülkenin daha önce çok çektigini söyleyen Bulut, 15 Temmuz’un devletin olanaklarinin FETÖ’cüleresunulmasi üzerinde yasandigini kaydetti. Bulut, üniversite sinav sorulari çalindiginda,KPSS sorulari çalindiginda, kurmay albaylik sinavlarina müdahale edildiginde, Emniyete her türlü görevlendirme yapildiginda, yargiya, polise, askere, üniversitedeki akademisyenlere müdahale edildiginde AK Parti’nin iktidarda oldugunu hatirlatti. Devlet ihalelerinin, kamuya ait yerlerin parsel parselFETÖ’ye verildigini kaydeden Bulut, liyakatin bozuldugunda kanserli hücrenin yayilarak vücudun tüm direncini bozmasi gibi devletin yapisini da bozdugunu söyledi.

LIYAKAT SISTEMI BOZULDU

Yöneticiler ne kadar dürüst olursa olsun yapinin yolsuzluga, yoksulluga mahkum olacaginin altini çizen Bulut, Türkiye’de liyakat sisteminin bozulmasinin TÜBITAK'in basina hayvanat bahçesi müdürünün atanmasiyla basladigini ve devam ettigini bildirdi. Liyakattan uzak atamalara iliskin örnek veren Bulut, “Bu ülkede tip fakültesinin basina veteriner hekim dekan olarak atandi. Yine, Saglik Bakanligi yönetimine, müzik egitimi alaninda lisans ve yüksek lisansini tamamlamis bir kisi atandi; yardimciligina saglikla hiçbir alakasi olmayan biri atandi. Türk Hava Yollarinin yönetiminde Kartal Imam Hatip Lisesi mezunlar var. Hazinenin en önemli birimine, Kamu Finansmani Genel Müdürlügüne bu birimde daha önce hiç çalismamis birisi atandi. Fars dili uzmani Atatürk'le ilgili bir kurumun basina getirildi. Yine, AKP'li bir eski bakanin oglu ile Yargitay Baskaninin oglunu bes yillik tecrübe kuralini çigneyerek Futbol Federasyonuna atadiniz” dedi.

11 REKTÖR ILAHIYATÇI

Son iki sene içerisinde atanan 11 rektörün ilahiyatçi oldugunu kaydeden Bulut konusmasini, Koçi Bey’in risalesindeki, “Sultanim, bu 30-40 kisiyi mutlu etmek için halki perisan etmeye deger mi?' sözleriyle bitirdi.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli