Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir bürokratları iş güvenliği konusunda bilgilendirildi

Büyükşehir bürokratları iş güvenliği konusunda bilgilendirildi

Büyükşehir bürokratları iş güvenliği konusunda bilgilendirildi

Büyüksehir bürokratlari is güvenligi konusunda bilgilendirildi

 

Adana Büyüksehir Belediyesi’nde daire baskanlari ve birim müdürlerine, Is Sagligi ve Güvenligi konusunda Beldetas A.S uzmanlari tarafindan bilgi verildi.

 

Türkiye’de bünyesinde Kocaeli ile birlikte ortak saglik güvenlik birimi (OSGB) veren iki belediyeden birisi olan Adana Büyüksehir Belediyesi’nin istiraki Beldetas A.S. faaliyetlerini daha genis alana yaymak için çalismalarini sürdürüyor. Is Sagligi ve Güvenligi konusunda çalismalari belediyenin daire baskanlari, istiraklerin yöneticileri ve birim müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantisinda, yetkililere yükümlülükleri anlatildi.

Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçeklestirilen toplantinin açilis konusmasini yapan Beldetas A.S. Yönetim Kurulu Baskani Kamuran Karaca, “Adana Büyüksehir Belediyesi sirketlerinden Beldetas Belde Saglik San. ve Tic. A.S. bünyesinde 2015 yilinda açilan ve o tarihten bu yana faaliyet gösteren, Türkiye’de Kocaeli Belediyesi’nden sonra kamu tarafindan açilan 2. OSGB’ özelligine sahibiz.  Beldetas Ortak Saglik Güvenlik Birimi hizmet verdigi Adana Büyüksehir Belediyesine ait Is Yerlerinin Is Sagligi ve Güvenligi açisindan yasalara ve yönetmeliklere göre tamamlamasi gereken dosya ve hizmetleri yerine getirilmesi, eksikliklerin giderilmesi, vermis oldugu hizmetlerde daha hizli aksiyon alip etkin çalisma ortaya koyulabilmesi için bu tür bilgilendirme toplantilarini yapiyor. Is Sagligi ve Güvenligi alaninda uzman kadrolarimizla 10 bin kisiye hizmet veriyoruz” dedi.

YÜKÜMLÜLÜKLER BILINMELI

Yönetim Kurulu Üyesi ve Is Güvenligi Uzmani Mehmet Gökpinar, Isyeri Hekimi Aykut Karzan ve Is Güvenligi Uzmani Enver Simsek, çalisma yöntemlerini ve is yeri yöneticilerinin sorumluluklari konusunda bilgi verdi.

Gökpinar, is güvenligi uzmanlarinin görevinin uygulamada yön gösterici ve uyarici bir role sahip oldugunu, yasal kurallari is yeri yetkililerinin uygulamakla yükümlü oldugunu ifade etti.

Toplanti uzmanlarin slayt sunumunun ardindan soru cevap bölümüyle sona erdi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu